Ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Βενεζουέλας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Βενεζουέλας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Farid Fernández.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις συνομιλίες εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Βενεζουέλας σε θέματα πετρελαίου και ενέργειας αλλά και γενικότερα.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, κυρίως στους τομείς προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και πιθανές συνέργειες στον τομέα της έρευνας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.

 Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στα ΕΛ.ΠΕ και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία PDVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) προς όφελος όχι μόνο των δυο εταιριών αλλά και των δύο λαών.

Μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ συμφώνησε να  επισκεφθεί άμεσα την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Κατά την επίσκεψή του στο Καράκας ο Παναγ. Λαφαζάνης θα συνυπογράψει Μνημόνιο Ενεργειακής Συνεργασίας με τον ομόλογό του υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλείων, Asdrubal Chavez, ενώ αναμένεται να έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προγραμματίζεται να υπογραφούν και άλλες διμερείς συμφωνίες από αξιωματούχους των δύο χωρών, κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here