Ενισχύθηκαν οι πυροβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Κυθήρων με 25 πυροσβέστες (12 οχήματα) και 2 ομάδες πεζοπόρων με συνολικά 12 πεζούς πυροσβέστες. Συνολικά σήμερα επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, δύο πεζοπόρες ομάδες, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα του δήμου

Η εικόνα ευτυχώς είναι καλυτερη απο χτες το απόγευμα και σήμερα τα ξημερώματα η φωτιά μάλλον τέθηκε υπό έλεγχο -το «μάλλον» διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων και γι αυτό εξάλλου ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις.

Η πυρκαγιά υπεθυμιζεται ότι είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή, κοντά στην Βλυχάδα Κυθήρων, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των χειριστών μηχανημάτων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αργά τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όπως αναφέρει το tsirigofm έφτασαν στα Κύθηρα, ένα 11μελές πεζοπόρο τμήμα με πλωτό του λιμενικού και 15 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, με έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από τη Νεάπολη στα Κύθηρα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here