Ενέργεια: Βασικό Αγαθό ή Πολυτέλεια; Εκδήλωση στήριξης κοινωνικών επιχειρήσεων

 

 

Η Ashoka, το πρώτο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών, σε συνεργασία με τo Aephoria.net, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στο Κ44 ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας».

Πάνω από 54.000.000 άτομα αδυνατούν να θερμάνουν τα σπίτια τους το χειμώνα, και εξίσου μεγάλος αριθμός δυσκολεύεται εξαιρετικά να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας ή ζει σε σπίτια με σοβαρά προβλήματα υγρασίας και διαρροών[1].

Τι είναι η ενεργειακή φτώχεια;

Πώς και πόσο μας επηρεάζει στην Ελλάδα;

Μπορεί η καινοτομία να την καταπολεμήσει;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την ενεργειακή φτώχεια. Στόχος της είναι η ανάπτυξη μιας διαδραστικής συζήτησης σχετικά με αυτό το φαινόμενο, τους τρόπους αντιμετώπισής του, μέσα από την υλοποίηση πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και πως ο καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει δράση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη ελληνικών κοινωνικών επιχειρήσεων που σε συνεργασία με διακεκριμένους κοινωνικούς επιχειρηματίες από το εξωτερικό (Ashoka Fellows) θα αναπτυχθούν στο πεδίο της «ενεργειακής φτώχειας».

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Παρατηρητήριο Ενεργειακής Ένδειας
  • Vassilis Nikolopoulos, CEO and co-founder, Intelen
  • Γιάννης Γκύλλης, Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου
  • net
  • Ashoka Greece
  • Schneider

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ελληνικό και διεθνή χώρο που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας, της επιχειρηματικότητας, της ενημέρωσης και του policy making. Καθένας από αυτούς θα μιλήσει συνοπτικά και εστιασμένα ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής του. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του “Tackle Fuel Poverty”, χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος, που έχει ως στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει κοινωνικές πρωτοβουλίες στον τομέα της ενεργειακής φτώχειας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των εισηγητών και το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Σόνια Χαϊμαντά, δημοσιογράφος με ενεργή παρουσία από το 1990 και κάτοχος του Βραβείου Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» (2016).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Tackle Fuel Poverty” της Ashoka σε συνεργασία με το Schneider Foundation.

Κατά την ολοκλήρωση της ανοιχτής συζήτησης θα ακολουθήσει networking event. 

Πληροφορίες

Οργάνωση Γη @ Κ44

Κωνσταντινουπόλεως 44, 11854, Γκάζι, Αθήνα, Στάση Μετρό “Κεραμεικός”

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ συστήνεται η κράτηση θέσης, μέσω της ιστοσελίδας: https://www.eventbrite.com/e/37753769541

Συνδιοργάνωση: Aephoria.net

Partners: Οργάνωση Γη | White ad | Valuecom

[1] Πηγή: Euractiv, Renovate Europe

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here