‘Ενδειξη πολιτικής αδυναμίας η εμμονή Μεϊμαράκη για κυβέρνηση από την τωρινή Βουλή με σύμμαχο τη Ζωή

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Εμμένει στην παράλογη πολιτική επιλογή να εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που ζήτησε και πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ν.Δ Ευ. Μεϊμαράκης. Και όχι μόνο. Ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, έχοντας αυτή τη φορά σύμμαχό του, την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόκειται για στάση που το μόνο που καταδεικνύει είναι η αμηχανία του μπροστά στις εξελίξεις αλλά και η παντελής ένδεια ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων. Ο κ. Μειμαράκης αφού δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Αλ. Τσίπρα σε επίπεδο πολιτικής και προγράμματος, επιχειρεί να αντιπαρατεθεί σε δευτερεύοντα, διαδικαστικά και ανούσια ζητήματα. Ομως το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την θέση του και να αποκαλύπτει την τεράστια πολιτική αδυναμία του ίδιου και του κόμματος του, καθώς δίνει μάχη χαρακωμάτων, για κάτι που έχει ήδη χαθεί, αφού δεν υπάρχει ρεαλιστική περίπτωση, με τους δεδομένους συσχετισμούς,  να σχηματισθεί κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή,

Παρ όλα αυτά, λοιπόν, ο κ. Μειμαράκης ζήτησε από τη Πρόεδρο της Βουλής κατά τη συνάντησή τους, να διερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θεσμικό ατόπημα σε σχέση με τις ακολουθούμενες διαδικασίες.

Ο Β.Μεϊμαράκης ενημέρωσε επίσης κατά πληροφορίες του ΑΠΕ την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι κατά την διάσκεψη των προέδρων το Σάββατο,  η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις.

Στις 15:30 συνεδριάζουν το Πολιτικό Συμβούλιο και η Γραμματεία της ΝΔ, ενώ στις 18:00 ο Β.Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη.

Παραλαμβάνοντας νωρίτερα την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Β.Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

Στις κοινές δηλώσεις στον Τύπο πριν τις συνομιλίες με την πρόεδρο της Βουλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι απευθύνεται στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ως θεματοφύλακα της συνταγματικής διαδικασίας και της ζητά να διερευνήσει εάν μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή προς αποφυγή νέων εκλογών.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την πρόεδρο της Βουλής, την οποία κάλεσε να προτρέψει τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων να συνεννοηθούν μαζί της για να βρεθεί μία λύση και να εξηγηθεί επίσης για αποφεύχθηκε η πρόταση εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρωτόγνωρη και πολυσύνθετη και εξάφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόεδρος της Βουλής θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τη συνταγματική τάξη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωσή της να ανταποκριθεί στο αίτημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια να διαφυλαχθεί το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως να θωρακιστεί η Δημοκρατία.

Η ίδια κατηγόρησε και μπροστά στις κάμερες -μετά τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε- τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για θεσμικό ατόπημα διότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση της προέδρου της Βουλής πριν την ανάθεση των διερευνητικών εντολών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here