Δύο νεκροί – 25 τραυματίες εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι

O αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός και ότι γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της σορού.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες για έναν ακόμη νεκρό στο Μάτι  που λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αγνοούνταν 10 τουρίστες οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τη φωτιά στην ανατολική Αττική, επιβιβάστηκαν σε βάρκα από το λιμανάκι στο Μάτι και ανοίχτηκαν στη θάλασσα. Οι τουρίστες εντοπίστηκαν από το λιμενικό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σε πάνω από  25 ανέρχονται οι τραυματίες από τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη σε δυτική και ανατολική αττική. Από τους 25 οι πέντε  νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  και προέρχονται οι περισσότεροι (αν οχι και όλοι) από το Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Εν τω μεταξύ, το ΕΚΑΒ δυσκολεύεται να προσεγγίσει παρότι δέχεται δεκάδες κλήσεις από εγκαυματίες. Γι αυτό το λόγο πολλοί τραυματίες παραλαμβάνονται από πυροσβέστες οι οποίοι του μεταφέρουν έως τη λεωφόρο Μαραθώνος, και από εκεί παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα.

Εχουν τεθεί σε επιφυλακή τρία μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών.

Ανυπολόγιστες καιι φυσικές και οικονομικές καταστροφές σε Κινέτα και Πεντέλη. Δεκάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, οπως δυστυχώς  και ζώα. Επίσης κάηκαν αυτοκίνητα.

Οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τον χρόνο, αλλά ευτυχώς κατέπεσαν σε σύγκριση με το απόγευμα που ήταν ισχυρότατοι -αυριο θα καταπέσουν και άλλο οπως εκτιμουν οι μετεωρολόγοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here