Ένας Κούρος ατενίζει το βυθό της Σάμου

ΦΩΤΟ: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου – Αλέξανδρος Μαλαγάρης

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου βύθισαν το άγαλμα του Κούρου στα καταγάλανα νερά του Κοκκαρίου Σάμου. Από τότε ο Κούρος έγινε κομμάτι του βυθού. 

Στην πορώδη επιφάνειά του έχουν ριζώσει θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, στη βάση του έχει θαλαμώσει ένα χταπόδι, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή περιστοιχίζεται από πληθώρα ψαριών.

kouros3_0

«Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά εάν η συνάντησή σου μαζί του είναι αναπάντεχη», περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, που εξηγεί ότι ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ’ ένα λιβάδι από φύκια, στα 6 μέτρα βάθος.

Ο Κούρος, κατασκευής του Μάνου Μακρή από τον Πλάτανο της Σάμου, τοποθετήθηκε στον βυθό ως αξιοθέατο, για τους ντόπιους και επισκέπτες δύτες του νησιού.

kouros1_0

Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Ο ΣΑΣ με έδρα το Νομό Σάμου, ιδρύθηκε με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των ερασιτεχνών αυτοδυτών, την ανάπτυξη και διάδοση της αυτόνομης κατάδυσης, τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου πάνω σε θέματα της αυτόνομης κατάδυσης, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των παρεχομένων υπηρεσιών στους ερασιτέχνες αυτοδύτες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την ελληνική και διεθνή πρακτική, την προστασία των ελληνικών θαλασσών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λιμνών, των ποταμών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, με σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, την οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων σχετικών με την αυτόνομη κατάδυση.

 

Πηγή: my-samos.blogspot.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here