Ένας διορισμένος υπαλληλάκος λέει στα κράτη να κάνουν απελάσεις

Ο 50χρονος Fabrice Leggeri ειναι ένας άνθρωπος που σπούδασε για 3 χρόνια ιστορία και διορίστηκε ως δημοσιος υπάλληλος στο  υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας στο τμήμα ελέγχου βίζας -ένας ασήμαντος άνθρωπος σε ένα ασήμαντο πόστο.

Βρέθηκε όμως  αίφνης επικεφαλής της Frontex, επειδή έτσι ήθελαν οι Γάλλοι και είπαν οι Γερμανοί να τους κάνουν το χατήρι και επειδή όλοι οι άλλοι είμαστε απλώς θεατές σε αυτό το αντιδημοκρατικό συνονθύλευμα διορισμών τεχνοκρατών ή υπαλληλίσκων της ΕΕ.

Ομως ο πρώην υπαλληλίσκος προτείνει συνεντευξιαζόμενος λύσεις για το πρόβλημα της μετανάστευσης και συνιστά στα κράτη να κάνουν επιτέλους κάτι ουσιαστικό και να προχωρήσουν σε μαζικες  απελάσεις και να φτιάξουν πλατφόρμες για να έχει να <<αδειάζει>> κάπου τος μετανάστες.

Στη  συνέντευξη που έδωσε σε γαλλικό (βέβαια)  μέσο ενημέρωσης  είπε:

«Οι χώρες μέλη πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες ουσιαστικές αποφάσεις (απέλασης) τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόζουν. Μολονότι οι παράνομες αφίξεις στην Ευρώπη έπεσαν φέτος στις περίπου 75.000, από 1,2 εκατομμύρια το 2015, ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν παράτυπα στο ευρωπαϊκό έδαφος αυξάνεται διαρκώς. Πέρσι καταγράφηκαν 204.700 αφίξεις και έγιναν 151.000 απελάσεις. Αν συνεχίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε ένα μήνυμα στους επίδοξους μετανάστες: προσπαθήστε με κάθε τίμημα να περάσετε στην Ευρώπη γιατί, ακόμη και αν σας πιάσουν, έχετε κάθε πιθανότητα να παραμείνετε εκεί»

«Οι  παράτυποι μετανάστες μπορούν εξάλλου  σε ορισμένες συνοικίες να δημιουργήσουν  ένα είδος παράλληλης κοινωνίας, που θα λειτουργεί με μαύρη οικονομία και όπου δεν θα εφαρμόζεται ο νόμος και αυτό είναι απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου», είπε ο ειδήμων.

Σχολιάζοντας τη στάση της Ιταλίας, που τους τελευταίους μήνες αρνείται να επιτρέψει την αποβίβαση παράτυπων μεταναστών στο έδαφός της ο Λεγκερί υπενθύμισε ότι οι χώρες έχουν καθήκον να σώζουν ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

«Όμως το πραγματικό ερώτημα  είναι: για να τους αποβιβάσουν πού; γιατί συστηματικά στην Ευρώπη;» αναρωτιέται ο Λεγκερί…

«Το διακύβευμα είναι να δημιουργήσουμε πλατφόρμες αποβίβασης που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο άσυλο από εκεί», πρόσθεσε

Προτού ο Λεζερί αναλάβει την Φρόντεξ ήταν όπως προαναφέρουμε ένας απλος γραφειοκράτης στο υπουργειο Εσωτερικων της πατρίδας του και δούλεψε και στην Κομισιόν για 3 χρόνια.

Ο Λεζερι προτάθηκε πολύ.. δημοκρατικά για τη διοίκηση της Frontex από  το γαλλικο υπουργείο Εσωτερικών

Από το 2005 μέχρι  το 2014 διοικητης της Frontex ήταν ο Φινλανδός στρατηγός Ικα Λαϊτίνεν

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here