Eνα τόννο λάσπη ρίχνουν οι Αμερικανοί στον Στίβεν Σίγκαλ για τις φιλορωσικές του θέσεις

Ο 66χρονος Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, αστέρας του Χόλιγουντ και εξπέρ της πολεμικής τέχνης αϊκίντο, ο οποίος έχει και ρωσική υπηκοότητα από το 2016 και που οι παππούδες του ήταν ρώσοι εμιγκρέδες, ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες η ρωσική διπλωματία.

(Την υπηκοότητα την πήρε το 2016 ουσιαστικά λόγω της στάσης του στο Κριμαϊκό)

Πέραν των σχολίων για τον άνθρωπο ως καλλιτέχνη, ιδιότητα για την οποία πιθανόν πολλά θα μπορούσε κανείς να πει (ή μάλλον τίποτα…), πολιτικά μας εντυπωσίασε ότι και πριν ανακοινωθεί αυτός ο «διορισμός» αλλά και αμέσως μετά, όλοι οι δυτικοί (κυριως οι Αμερικανοί) θυμήθηκαν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά διάφορα θηλυκά, ότι έκανε  «εμποριο λευκης σαρκός», ότι για να δώσει ρόλο σε γυναίκες συναδέλφους του ζητουσε να τις δει γυμνές και ό,τι άλλο μπορούσαν να ξεθάψουν. Σημειωτέον οτι ο  Σίγκαλ ουδέποτε καταδικάσθηκε για τίποτα απο τα προαναφερομενα. Μπορεί ίσως  να φλέρταρε λίγο πιο πιεστικά παραβιάζοντας τις υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές των στάρλετ, αλλά δεν μπορούμε να το ξερουμε και εν πάση περιπτώσει δεν εκδικάστηκε καμία απο τις σχετικές καταγγελίες. Το δια ταύτα είναι ότι απο τότε που έδειξε τη συμπαράστασή του στους Ρώσους της Κριμαίας και  τάχθηκε υπέρ του Πούτιν, τον έχουν οι Αμερικανοί στην μπούκα του κανονιού και όλα τα ειδησεογραφικά τους site προβάλλουν τις εναντίον του καταγγελίες και θυμήθηκαν (τώρα…) ότι δεν εχει και σπουδαίο ταλεντο. Επαιξε ρόλο και το γεγονός ότι αμφισβήτησε κατά πόσον οι  Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές για να μην εκλεγεί η Χιλαρι και να εκλεγεί ο Τραμπ.

Η   νεότερη ρωσική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Στίβεν Σιγκάλ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις, με αποστολή  να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης» .

Πρόκειται για θέση ανάλογη  του «πρεσβευτή καλής θέλησης του ΟΗΕ» και η οποία δεν προβλέπει χρηματική αμοιβή. Πρεσβευτές καλής θέλησης έχουν υπάρξει ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπεν Στίλερ, η Αντζελινα Τζολι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Λιονέλ Μέσι,  η Σακιρα, ο Αντόνιο Μπαντέρας,  η «Ερμιόνη» του Χαρι Ποτερ (κατά κόσμον Εμα Γουάτσον) και άπειροι άλλοι. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει ο Τουρκος συγγραφέας Ζουλφού  Λιβανελί που παραιτήθηκε από τη θέση του  στην UNESCO κατηγορώντας την για υποκρισία επειδή έκανε τα στραβα μάτια στην καταστροφή εξαιρετικά σημαντικων μνημείων κατά  τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και μαχητές των Κουρδων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here