Ενα e-mail για επαφές Πλεύρη-Φρουζή βάζει φωτιά στην Προανακριτική

Ενα e-mail  αποκαλύπτει την υποκρισία της πλειοψηφίας στη Βουλή και ενισχύει τις σοβαρές ενστάσεις  του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο του Θ. Πλεύρη και την συμμετοχή του στην προανακριτική της Βουλής, τη στιγμή που  ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με συνοπτικές, προσχηματικές και αυθαίρετες αιτιολογίες να εξαιρέσουν τους Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, επειδή θα τους καλέσουν ως μάρτυρες!!! 

Το εν λόγω e-mail αποκάλυψε σήμερα (Κυριακή) η εφημερίδα Documento και εγείρει σειρά ερωτημάτων, καθώς προδίδει τις επαφές που φέρεται να είχε ο Θ. Πλεύρης με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πέρα των επαφών με τον Νίκο Μανιαδάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Κωνσταντίνος Φρουζής και Θάνος Πλεύρης πραγματοποιούν συνάντηση για «νομικά θέματα», όπως αναφέρεται στο θέμα του επίμαχου ηλεκτρονικού μηνύματος με ημερομηνία αποστολής 21 Οκτωβρίου 2014.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία η τότε διευθύντρια επιστημονικών και κυβερνητικών υποθέσεων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ζέφη Βοστιτσάνου αποστέλλει ένα ενημερωτικό email με θέμα «Νομικά θέματα – Συζήτηση με Θ. Πλεύρη» και παραλήπτες στελέχη του ΣΦΕΕ, μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος του συνδέσμου και αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Η Ζ. Βοστιτσάνου τους ενημερώνει για συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με τον Θ. Πλεύρη για μια σειρά από ζητήματα που είχαν να κάνουν με το θέμα το φαρμάκου. Ειδικότερα στο e-mail επισημαίνεται:

«Έγινε συνάντηση με το νομικό σύμβουλο του υπουργού με τα κάτωθι θέματα:

1ευρώ/ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΜΨΙΦΙΣΜΟΙ REBATES ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΩΝ REBATES/CLAW BACK ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΝΠΙΔ) (ν. 4093)
ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (ΥΑ 325/5851/γ.π ΦΕΚ 88/β/2014)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΦΕΕΣΤΟ ΔΣ/ΕΟΠΥΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ DISCLOSURE 6. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 7. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 50-50 ΑΣΘΕΝΗΣ – ΚΑΚ».

Μάλιστα, η κ. Βοστιτσάνου φέρεται να περιγράφει επίσης την ανταπόκριση που υπάρχει από πλευράς υπουργείου για καθένα από αυτά τα ζητήματα.

«Υπάρχει θετική διάθεση από τον υπουργό για να το προχωρήσει και μάλιστα άμεσα. Εστιάσαμε στην οποιαδήποτε τροποποίηση που θα χρειαστεί προκειμένου το ποσό αυτό να εισπράττεται (π.χ. υπέρ των ανασφάλιστων) αλλά και παράλληλα να αφαιρείται από τη δαπάνη» επισημαίνει στο email η Ζ. Βοστιτσάνου σχετικά με το πρώτο ζήτημα «1 ευρώ/ΣΥΝΤΑΓΗ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο Θ. Πλεύρης ήταν νομικός σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ενώ στη θέση αυτή βρισκόταν και επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here