Ενα αρσενικό φωκάκι θύμα του Ζορμπά, σώθηκε στη Φολέγανδρο

 

Τελικά ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» πέρασε από την Ελλάδα αφήνοντας πίσω προβλήματα για τους ανθρώπους αλλά και για άλλα πλάσματα που κατοικούν κοντά μας. Ένα ορφανό αρσενικό φωκάκι εντοπίστηκε από κατοίκους της Φολεγάνδρου αμέσως μετά το πέρασμα του «Ζορμπά», στη γνωστή παραλία του νησιού Αγκάλη.

Αυτό αναφέρει η μη κεδροσκοπικη οργάνωση Monachus-monachus Mom σε ανάρτησή της στο facebook.

Και συνεχίζει:

Η νεογέννητη φώκια ήταν εμφανώς υποσιτισμένη αφού ζύγιζε σχεδόν τα μισά κιλά (13) από όσα θα έπρεπε για την ηλικία της (σχεδόν 2 εβδομάδων). Ο μικρός «Κωστής» μεταφέρθηκε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm, στα Σπάτα, όπου ξεκίνησε η περίθαλψή του. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι η γενική εικόνα της υγείας του δεν είναι πολύ κακή. Παρόλα αυτά η
διατροφική του κατάσταση δείχνει ότι είναι ακόμη σε κρίσιμη φάση την οποία ευελπιστούμε να ξεπεράσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Φολεγάνδρου, τη Λιμενάρχη και
την Αντιδήμαρχο του νησιού για το εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη συμβολή τους στην αρχική παρακολούθηση και μεταφορά του ζώου, καθώς και την εταιρεία SEA JET για τη μεταφορά του Κωστή στον Πειραιά. Κάντε follow στη σελίδα μας για να μαθαίνετε την πορεία του μικρού Κωστή!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here