Δεύτερη βάρδια σε ένα 24ωρο είχε ανατεθεί στην 63χρονη οδοκαθαρίστρια που «έφυγε» εν ώρα εργασίας

Το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της οδοκαθαρίστριας που έφυγε από τη ζωή (μάλλον από ανακοπή) χτες λιγο μετά τα μεσάνυχτα και καταγγέλλει ότι:

  • «Η συνάδελφος έπεσε θύμα της εντατικοποίησης της δουλειάς σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας, αφού μέσα στον καύσωνα κλήθηκε για δεύτερη βάρδια μέσα σε ένα 24ωρο»,

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου:

«Η Ντανιέλα Πρελορέντζου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα  μάλιστα ΑΜΕΑ) , αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια. Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούνταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here