ΕΜΥ: Υποχωρεί η κακοκαιρία από το μεσημέρι της Δευτέρας

Στην Ανατολική Ελλάδα έχει πλέον μετατοπιστεί το κύμα των εντόνων βροχοπτώσεων, το οποίο το προηγούμενο 24ωρο επηρέασε τα Κεντρικά και Νότια με μεγάλα ύψη βροχής ακόμη και πάνω 100 mm, ενώ στην Αττική σημειώθηκαν 68 mm στην Ελευσίνα, 55 mm στο Ελληνικό και 47 mm στο Τατόι. Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο με κίνηση βορειοανατολική και βαθμιαία εξασθενεί και από το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ ανανέωσε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) το οποίο τώρα φέρει πορτοκαλί δείκτη επικινδυνότητας

Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή του ο Διευθυντής του Εθνικού Μετερωλογικού Κάντρου της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς. Και συνεχίζει:

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από το μεσημέρι της Κυριακής και για το επόμενο 6ωρο αποτυπώνονται στον χάρτη που ακολουθεί . Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Ανατολική Στερεά η Εύβοια (κυρίως η Κεντρική και η Βόρεια), τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και οι νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και του υπόλοιπου Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου .

1

Προβλεπόμενα ύψη υετού από 30/12 έως 30/18 UTC

Προσθέτουμε επίσης και άλλους 3 χάρτες με τις αντίστοιχες προβλέψεις και φτάνουμε μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας , εκεί δηλαδή που ουσιαστικά ισχύει και το έκτακτο δελτίο .

1

Προβλεπόμενα ύψη υετού από 30/18 έως 01/00 UTC

1

Προβλεπόμενα ύψη υετού από 01/00 έως 01/06 UTC

1

Προβλεπόμενα ύψη υετού από 01/06 έως 01/12 UTC

Από πλευράς εντάσεων ανέμων για την Κυριακή ισχύει το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων και θα διατηρηθούν τα 8 με 9 μπ στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ τη Δευτέρα μόνο το πρωί θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, που αργότερα θα εξασθενήσουν.

Από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά δεδομένα με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια ανά 3ωρο, όπως αυτά παράγονται από τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα καθημερινά αλλά και τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων.

Θεόδωρος Ν. Κολυδάς
Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here