Εμβόλιο: «Στοπ» σε AstraZeneca και Johnson & Johnson για εγκύους

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού λέει όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca και Johnson & Johnson για τις εγκύους και όσες γυναίκες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η Επιτροπή βρίσκεται σε στάση αναμονής και για την ώρα συστήνει να μην γίνονται τα εμβόλια από τις παραπάνω εταιρείες.

Η σύσταση είναι να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια δηλαδή με Pfizer και Moderna τα οποία έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί στην κατηγορία αυτή.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστική για όσες γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη έχουν κάνει εμβόλιο με AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο εμβολιασμός με τα εμβόλια που έχουν ιικό φορέα, κατά 99,9% είναι απόλυτα ασφαλή στην κύηση. Σε αυτό που μειονεκτούν επί του παρόντος είναι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα όπως για αυτά του mRNA που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή τους χορήγηση. Αν μια γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση με εμβόλια της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson αυτό δεν συνεπάγεται διακοπή της κύησης» τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here