Εμβόλιο AstraZeneca: Υπό έρευνα 41 νέα περιστατικά θρομβώσεων

Υπό εξέταση για πιθανή σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκονται 41 περιπτώσεις θρόμβωσης στη Βρετανία σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα οφέλη του εμβολιασμού με το εν λόγω σκεύασμα υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας συστήνουν άλλο σκεύασμα για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 30.

Σύμφωνα με τη σχετική εβδομαδιαία έκθεση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής για τα φάρμακα (MHRA)  συνολικά έχουν καταγραφεί 209 θρομβώσεις σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανέρχονταν σε 168.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατ. πρώτες δόσεις του εν λόγω εμβολίου το οποίο χορηγείται στους άνω των 40. Επίσης αναφορικά με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AZ έχουν καταγραφεί μόλις τέσσερις περιπτώσεις θρόμβωσης.

Παράλληλα, στη Γαλλία εισαγγελικές αρχές εξετάζουν τη συσχέτιση τριών θανάτων σε Τουλούζ, Παρίσι και Νάντ μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αρμόδια αρχή της χώρας συνέστησε τη χορήγηση του εμβολίου της AZ στους άνω των 55 ετών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here