Εμβολιασμοί: Τα στοιχεία του ECDC διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη-Τον αδειάζει και ο Θεμιστοκλέους: Ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν ούτε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το πλέον αρμόδιο στην ΕΕ να καταγράψει την εξέλιξη των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της covid-19, με βάση τα τελευταία ενσωματωμένα στοιχεία αποκαλύπτει τις επιτελικές αδυναμίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει ότι είναι άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ του Μαξίμου τα περί ελλιπούς «ατομικής ευθύνης» των άνω των 60 ετών, που δεν προσήλθαν να εμβολιαστούν.

Το ECDC παραθέτει αναλυτικά στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα πληθυσμού και σε απολύτως καμία από αυτές η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ούτε καν στη μέση της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών. Και μάλιστα, αποδεικνύεται σαφώς ότι δεν υπάρχουν ούτε δόσεις ούτε διαθέσιμα ραντεβού, όπως ευθέως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους, από το γεγονός ότι το ίδιο χαμηλή είναι η απόδοση στις ηλικιακές ομάδες 25-49 ετών (στα καθ’ ημάς 30-39 και 40-49 κατά κύριο λόγο), όπου υπάρχει η γενική παραδοχή ότι οι Έλληνες έσπευσαν μαζικά να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανεξαρτήτως εμβολίου.

Οι επιδόσεις της Ελλάδας ανά ηλικιακή ομάδα «μιλούν από μόνες τους», μεταξύ άλλων χωρών με τις οποίες γίνεται από κοινού η προμήθεια εμβολίων:

  • 18η στις ηλικίες 80+ με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 67%
  • 20η στις ηλικίες 70-79 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 74,4%
  • 17η στις ηλικίες 60-69 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 66,7%
  • 17η στις ηλικίες 50-59 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 50,7%
  • 16η στις ηλικίες 25-49 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 23%
  • 26η στις ηλικίες 18-24 με εμβολιασμό με μία τουλάχιστον δόση για το 2,5%
ΓΡΑΦΗΜΑ ECDC ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 08062021
ECDC

Ειδικά η υστέρηση στις νεαρές ηλικίες την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς προς την περίοδο της υψηλής τουριστικής κίνησης, είναι πιθανότατα και αυτή που ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους του τουρισμού, που ελπίζουν να μην χαθεί και δεύτερη σεζόν για τον πυλώνα της εθνικής οικονομίας, που τροφοδοτεί με ρευστότητα πολλούς ακόμη, από την εστίαση ως την πρωτογενή παραγωγή…

Θεμιστοκλέους αδειάζει Μητσοτάκη

ατεδάφισε πλήρως το αφήγημα περί υστέρησης στην προσπάθεια εμβολιασμού λόγω ελλιπούς «ατομικής ευθύνης» που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, μιλώντας στο Mega, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως παραδέχθηκε ευθέως, το πρόβλημα αφορά την έλλειψη διαθέσιμων δόσεων προκειμένου να χορηγηθούν, καθώς η επιχειρησιακή δυνατότητα της επιχείρησης Ελευθερία μπορεί να τα διαθέσει.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά, θα συζητήσουμε για την συμμετοχή των ηλικιών άνω των 60 όταν «όταν έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και μένουν κενά. Είμαστε μακριά από αυτή τη φάση». Την ίδια περίπου ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχοποιούσε τους πολίτες που έχασαν την ζωή τους σε covid-19 ΜΕΘ, υποστηρίζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία τους» ήταν ανεμβολίαστοι που μπορούσαν να εμβολιαστούν το προηγούμενο διάστημα, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here