Εμβολιασμοί: Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν την τρίτη δόση

Η τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό αρχικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών. Οι διεργασίες, τόσο σε επιστημονικό σκέλος, όσο και σε επιχειρησιακό, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το αργότερο το Σεπτέμβριο.

Ευάλωτες κατηγορίες, και πιο συγκεκριμένα ανοσοκατασταλμένοι και ηλικιωμένοι, αναμένεται να είναι οι πρώτες ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Όσον αφορά το γενικό πληθυσμό, εδώ υπάρχει ερωτηματικό, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για πόσο διάστημα θα είναι προστατευμένοι, δεδομένων και των μεταλλάξεων του ιού.

Σημειώνεται πως ήδη στο Ισραήλ έχει αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. «Περιμένουμε κι άλλες μελέτες που θα δείξουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου» δήλωσε αναφορικά με τη μελέτη της Pfizer (ότι η τρίτη δόση μπορούσε να καλύψει τη μετάλλαξη Δέλτα ως 11 φορές περισσότερο) η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here