Εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis παραδέχεται ο Αγγελής-«Σημαντικό το νέο έγγραφο του FBI»-Καταρρέει το αφήγημα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί «σκευωρίας»-Eκθετα τα φιλικά τους ΜΜΕ

 

Στην παραδοχή ότι το νεότερο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Νοβάρτις είναι πολύ σημαντικό, προχώρησε ο Γ. Αγγελής, αναιρώντας έτσι ουσιαστικά όσα είχε υποστηρίξει λιγο νωρίτερα, επικαλούμενος αρχικός έγγραφο του FBI,τον Αύγουστο του 2017,περι μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο. Με την εξέλιξη αυτή καταρρέει πλέον πλήρως η προσπάθεια της ΝΔ και των φιλικών της μέσων, που επικαλούμενη το αρχικό έγγραφο πανηγύριζαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο με πολιτικούς. Το αφήγημα της ΝΔ, του ΚΙΝ.ΑΛ. και των φιλικών τους μέσων περί σκευωρίας καταρρέει, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμιζαν πως το έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, από τον Ιανουάριο του 2018, και το οποίο κάνει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα επιβεβαιώθηκε από τον μάρτυρα.

Επίσης, σημειώνουν ότι, μετά τις χτεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis, ο αντιπερισπασμός ήταν αναμενόμενος.  Έτσι σήμερα παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του Αυγούστου του 2017, το οποίο η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έκαναν σημαία ισχυριζόμενοι ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

 

Για κακή τους τύχη όμως, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis. Το έγγραφο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αγγελής όχι μόνο δεν το αμφισβήτησε αλλά τόνισε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο.

Σύμφωνα με το επίσημο αντίγραφο εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών/ Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018 το οποίο κατατέθηκε στην προανακριτική αναφέρονται τα εξής: «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Νοβάρτις δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Ο Φρουζής παρακολουθούσε συναντήσεις εβδομαδιαίας πρόσβασης στην αγορά που καθόριζαν την καμπάνια. Ο Φρουζής συμβούλευε ώστε το τμήμα να καθορίζει, προϋπολογίζει και καθορίζει την καμπάνια. Ο GS έδωσε την τελική έγκριση για την καμπάνια. Η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν) για την Νοβάρτις. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια».

Εκτέθηκαν τα φιλικά ΜΜΕ της ΝΔ

Τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να άνουν το μαύρο-άσπρο, παραποίησαν πλήρως τις ειδήσεις που βγαίνουν από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σε σχέση με ένα έγγραφο το οποίο κάνει αναφορές για τη διαδικασία ξεπλύματος του μαύρου χρήματος το οποίο κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας Γ. Αγγελής αναφέροντας ότι δεν περιέχει αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Με τον τρόπο αυτό, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για έγγραφο του Αυγούστου 2017 το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Αύγουστο του 2017, όταν οι έρευνες σε Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Τα δύο επόμενα χρόνια όμως το 2018 και 2019 υπήρχαν έγγραφα του FBI τα οποία κάνουν σαφή αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο μαύρο χρήμα της Novartis.

Άλλωστε και ο ίδιος ο αντιεισαγγελέας Γ. Αγγελής στις καταθέσεις του την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη κάνει σαφή αναφορά στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα και τον πρώην έλληνα Επίτροπο στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σήμερα όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μετέδωσαν την είδηση διαστρεβλώνοντάς την πλήρως στην προσπάθεια τους να θάψουν το σκάνδαλο Novartis και τις πολιτικές του προεκτάσεις.

Το ψέμα τους όμως έχει κοντά ποδάρια. Τα έγγραφα που έχει παρουσιάσει το Document αποδεικνύουν την αλήθεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here