Εμπαίζει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά

Σε φιάσκο εξελίσσεται για μια ακόμη φορά η ιστορία της καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Μαζικές είναι οι καταγγελίες των δικαιούχων οι οποίοι τηλεφωνούν στην efsyn.gr και αναφέρουν ότι ενώ έπρεπε να τους καταβληθούν τα χρήματα, δεν τα έχουν δει ακόμη στους λογαριασμούς τους.

Ένας εκ των καταγγελλόντων μάλιστα -τα στοιχεία του στη διάθεση της efsyn.gr- μας εξήγησε ότι επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, έδωσε τα στοιχεία του και όταν ρώτησε γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, του απάντησαν ότι θα δοθούν στο τέλος Αυγούστου και ότι πρόκειται για «κεντρική απόφαση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει σαφής και διαρκής εμπαιγμός των συνταξιούχων με την καταβολή των αναδρομικών τους να αναβάλλεται από μήνα σε μήνα.

Μόλις χθες, 27 Ιουλίου 2021, με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφερόταν ότι επρόκειτο να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, έπειτα από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020. Την Πέμπτη 29 Ιουλίου οριζόταν η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ τον Αύγουστο αναμενόταν να καταβληθούν αναδρομικά στους «παλαιούς συνταξιούχους», δηλαδή όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάϊο του 2016.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here