Εμμεσες απειλές ΗΠΑ για εισβολή στη Βενεζουέλα-Η δήθεν γκάφα Μπόλτον-Παραδίνουν περιουσιακά στοιχεία στον Γκουαϊδό

Εμμεση αλλά σαφή απειλή για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, διατύπωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον. Η απειλή έγινε όταν ο κ. Μπόλτον πηγαίνοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, άφησε επιδεικτικά(για γκάφα μιλούν κάποιοι άλλοι), να φανούν σημειώσεις του για αμερικανούς στρατιώτες στη Κολομβία.

Η δεύτερη από τις δύο γραμμές που είχε γράψει στο πάνω μέρος της σελίδας του κίτρινου σημειωματάριου που κράταγε στο δεξί χέρι ο Μπόλτον τράβηξε τα μάτια όλων:

«5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», διαβάζει κανείς αν μεγεθύνει αρκετά τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο τι σημαίνει η σημείωση αυτή, ένας Αμερικανός αξιωματούχος περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο αριθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην ερώτηση εάν επίκειται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, ο Μπόλτον επανέλαβε – όπως και ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα – ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι.

Οι ΗΠΑ δίνουν περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στον Γκουαϊδό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστοποίησαν την εξουσία του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό να ελέγχει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία κατέχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ή οποιαδήποτε άλλη ασφαλισμένη τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η πιστοποίηση, που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ισχύει για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή στην κεντρική τράπεζά της. «Αυτή η πιστοποίηση θα βοηθήσει τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας να διαφυλάξει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε σε δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Παλαντίνο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here