ΕΛΠΕ: Χορηγός του έργου αποκατάστασης του Τελεστηρίου Ελευσίνας

 

Άμεσα ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Το Τελεστήριο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πομπικής Οδού του Ιερού της Δήμητρας και της Κόρης, ενώ τα σημερινά ερείπια ανήκουν στις τέσσερις τελευταίες οικοδομικές φάσεις. Το τετράγωνο σχήμα του οφείλεται στο σχέδιο που εκπόνησε ο Ικτίνος, το οποίο ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. Σε κάθε μια από τις πλευρές του Τελεστηρίου υπήρχαν οχτώ σειρές βαθμίδων, από τις οποίες οι μυούμενοι παρακολουθούσαν τα μυστήρια.

Τελεστήριο Ελευσίνα

Η ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. ανέλαβε χορηγός για την εκπόνηση της Αρχαιολογικής Μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου, ενώ η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, ανάμεσα στον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στον μελετητή, αρχιτέκτονα – μηχανικό.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εντάσσεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με επίκεντρο της πόλη της Ελευσίνας.

Τελεστήριο Ελευσίνα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here