ΕΛΠΕ: Επιτάχυνση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εκφράζει ο Όμιλος ΕΛΠΕ και χαρακτηρίζει σημαντικό βήμα, που θα ολοκληρωθεί με την κύρωση από τη Βουλή, τη μονογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την «Περιοχή 2» δυτικά της Κέρκυρας. 

Ο όμιλος, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και χαρακτηρίζει τιμή το ότι είναι εταίρος δυο διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρείες, όπως η TOTAL και η EDISON.

«Ευελπιστούμε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί πανομοιότυπη Σύμβαση Μίσθωσης για την «Περιοχή 10» στο νότιο Ιόνιο και θα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Συμβάσεων για τις περιοχές «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο όμιλος υπογραμμίζει την πρόθεσή του να ανταποκριθεί και σε νέες προσκλήσεις,« οι οποίες πιθανώς θα παρουσιαστούν για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε άλλες περιοχές της χώρας». «Είναι αυτονόητο πως ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα ενημερώσει επισήμως και υπευθύνως, όταν και αν υπάρξουν νέες συμφωνίες» αναφέρεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here