Ελληνοαυστραλός, μοίρασε σε άνεργους Αυστραλούς 10.000 δολάρια

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

 

Έλληνας ομογενής στην Αυστραλία, μοίρασε από 100 δολάρια σε δεκάδες ανέργους που περίμεναν τη σειρά τους για επίδομα, έξω από το γραφείο του Centrelink στη Μελβούρνη. Καλό Σαμαρείτη και τον πιο γενναιόδωρο Ελληνοαυστραλό αποκάλεσαν τα Μέσα τον Πέτρο Ντάρμο, ο οποίος απο το πρωί, με το ψευδώνυμο «Ιωάννης», έδωσε σε κάθε πρόσωπο που ήταν έξω από το γραφείο στο Box Hill απο 100 δολάρια.

«Αυτοί είναι όλοι αθώοι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα μέσο να βάλουν κάποιο ψωμί στο τραπέζι για την οικογένειά τους», δήλωσε ο Δαρμάς στους δημοσιογράφους.

Εξήγησε τη γενναιοδωρία του, λέγοντας ότι «οι πληρωμές του Centrelink δεν είναι μόνο την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να βάλουν φαγητό στο τραπέζι απόψε».

Ο 62χρονος Πέτρος Ντάρμος, που κατάγεται από τις Καρυές Λακωνίας, συνολικά μοίρασε 10.000 δολάρια Αυστραλίας. επειδή όπως είπε «αισθάνθηκε άρρωστος στο στομάχι του» αφού είδε τις ουρές των ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους δεν ήταν ποτέ άνεργοι στη ζωή τους.

Στην Αυστραλία, πήγε όταν ήταν 6 χρονών και πρόσθεσε ότι αυτή η χώρα του φέρθηκε καλά.

Οι Καρυές είναι ένας ορεινός οικισμός του νομού Λακωνίας, χτισμένος στις δυτικές πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 950 μέτρων. Βρίσκονται στην θέση του ομώνυμου αρχαίου οικισμού, στον οποίον οφείλουν το όνομά τους οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here