Ελληνικο λάδι Λακωνίας πρώτο παγκοσμίως στα αρωματικά παρθένα ελαιόλαδα

Το περιορισμένης παραγωγής παρθένο ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo (extra virgin olive oil) των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου συγκέντρωσε φέτος τρία βραβεία, με κορυφαίο την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη αρωματικών ελαιολαδων

Οι κριτές εξετασαν 9.522 δειγματα απο λάδια απο 30 χώρες και κατέταξαν πρώτο το δικό μας (πέρσι ήταν δεύτερο), δεύτερο ένα λάδι απο την Τουρκια και τρίτο ενα αμερικάνικο.

Το βραβευμένο λαδι παράγεται απο τρεις ποικιλίες στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία και είναι γκουρμέ. Εχει λαδι απο ποικλια κορωναϊκή, κουτσουροελιά και ελιά Καλαμών, ειναι δε επιπλέον αρωματισμένο με λεμονόχορτο (αλλιώς, σιτρονέλα) και εστραγκον (Αρτεμισία η δρακόντειος (Artemisia dracunculus) επίσης γνωστή και ως εστραγκόν ή δρακόντειο)

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατακτά την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO). Δημοσιεύτηκε από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα “Evoo World Ranking 2018”, η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς” δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος και συμπληρώνει:

“Πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το ”Συλλεκτικόν” ελαιόλαδό μας, ενώ φέτος με το ”Majestic” κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento – Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO (extra virgin olive oil World), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο”.

Tο λάδι διατίθεται σε γιάλινη συσκευασια των μολις 250 ml και έχει δεκαπλάσια τιμή απο τα άλλα ελαιολαδα

Πέρσι οι ίδιοι παραγωγοί είχαν πάρει το δεύτερο βραβείο με το «Συλλεκτικόν», απο αγουροελιές Κορωνέικης ποικιλιας και αρωματισμένο με πορτοκάλι, λεμόνι θυμάρι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here