Ελληνική εταιρεία ενοικιάζει ποδήλατα σε όλη την Ευρώπη

Πριν από 10 χρόνια, μια μικρή τότε νεοφυής επιχείρηση, η BrainBox, κατόρθωσε να αναπτύξει το πρώτο ελληνικό σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων, το EasyBike, το οποίο έμελλε σήμερα να κατακτήσει τους κατοίκους και πόλεων του εξωτερικού.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Γιώργος Βουλγαρούδης έχει αναδειχθεί σήμερα στη μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων (bike sharing) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατέχοντας το 80% του ενεργού στόλου ποδηλάτων.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω δραστηριοποίησή της στη Νορβηγία, καθώς και η επέκτασή της στις αγορές της Ρουμανίας και των Βαλκανίων.

Με αρχικό κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ, η BrainBox σχεδίασε ένα σύστημα το οποίο, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους, διαθέτει με ασφάλεια ποδήλατα στο κοινό, καταγράφει το χρονικό διάστημα που κάποιος χρησιμοποιεί ένα δημόσιο ποδήλατο και έπειτα επιτρέπει στον χρήστη να πληρώνει με ηλεκτρονική κάρτα, SMS ή πιστωτική κάρτα.

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η ομάδα δεν περιλαμβάνει μόνον τη διάθεση ειδικών ποδηλάτων, αλλά αποτελείται και από σταθμούς μίσθωσης, βάσεις στάθμευσης και λογισμικό διαχείρισης. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή των βάσεων στάθμευσης πραγματοποιούνται από την ίδια την εταιρεία, ενώ για την παροχή των ποδηλάτων η επιχείρηση συνεργάζεται με την Ideal, τον μεγαλύτερο όμιλο κατασκευής ποδηλάτων στην Ελλάδα. Η πρόσβαση στο σύστημα της BrainBox πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που διατίθεται και σε κινητά τηλέφωνα.

Σήμερα, λειτουργούν 35 συστήματα σε πόλεις της Ελλάδας, σε ιδιωτικά σημεία όπως το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και το Ιδρυμα Ωνάση, στη Λευκωσία αλλά και στο εξωτερικό (Πολωνία, Ολλανδία, Νορβηγία), με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερα από 3.500 ενεργά ποδήλατα και 100 σταθμοί στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων. Μάλιστα, η εταιρεία το αμέσως επόμενο διάστημα, σκοπεύει να εγκαταστήσει έναν στόλο καινοτόμων ηλεκτρικών ποδηλάτων με τη μορφή του FreeFloat που θα είναι διαθέσιμα μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για κατοίκους και επισκέπτες στο κέντρο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από «Καθημερινή»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here