Ελληνες στρατηγοί και αστυνομικοί υποδέχονται, ευχαριστούν και χαριεντίζονται με ευρωπαίους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές και βουλευτές στον Εβρο

ΦΩΤΟ: e-evros

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και του Αντώνη Τελόπουλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ελληνας υποστράτηγος και αστυνομικοί στον Εβρο, υποδέχθηκαν, καλωσόρισαν, ευχαρίστησαν και χαριεντίστηκαν με ευρωπαίους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές της Λεπέν(ανάμεσά τους κι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Λεπέν στη Γαλλία) αλλά και Βέλγο ακροδεξιό βουλευτή, που επισκέφθηκαν την περιοχή.

Πρόκειται για μια επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια που εκθέτη όχι μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά συνολικά την Ελλάδα και προσβάλει τους Ελληνες.

Ιδού το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Βγάζοντας φωτογραφίες με τις αστυνομικές δυνάμεις και χαριεντιζόμενοι με μερίδα αυτοδιοικητικών αλλά και με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Στρατού, ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στον Εβρο οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές Ζορντάν Μπαρντελά, Ζερόμ Ριβιέρ και ο βουλευτής του Βελγίου Ντιες βαν Λάγκεχοβς.

Το κλιμάκιο των Ευρωπαίων εθνικιστών περιόδευσε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο φυλάκιο 1 των Καστανεών, ενώ σε δηλώσεις τους επανέλαβαν τη γνωστή αντιμεταναστευτική τους ρητορική. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση, Ζορντάν Μπαρντελά, και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Ζερόμ Ριβιέρ, κατηγόρησαν τον Ερντογάν για διεθνή χουλιγκανισμό, λέγοντας πως χρησιμοποιεί στα σύνορα ανθρώπους που δεν είναι μετανάστες για να πιέσει την Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν στις ευθύνες της Ε.Ε. και την πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθέτησε η Ευρώπη το 2015, έπειτα από δικές τους πιέσεις, και είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία της Ειδομένης.

«Οχι χρήματα στην Τουρκία»

Τους δύο ακροδεξιούς ευρωβουλευτές και τον Βέλγο ακροδεξιό βουλευτή έσπευσε να συναντήσει και να ξεναγήσει στη ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκάλυψης) ο υποστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης (δεξιά), μέραρχος της 12ης Μεραρχίας του Εβρου. Ο κ. Χουδελούδης, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο του κόμματος της Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά, και τους άλλους δύο πολιτικούς των εθνικιστικών κομμάτων της Γαλλίας και του Βελγίου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στα σύνορα, λέγοντάς τους πως είναι μια καλή ευκαιρία να δουν πόσο υποφέρουμε!

Ο Ζορντάν Μπαρντελά συντάχθηκε πλήρως με την κυβερνητική θέση πως η κατάσταση στον Εβρο δεν είναι μια προσφυγική κρίση αλλά μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται εξ Ανατολών.

«Εκείνο που θα κάνουμε από την πλευρά μας εκπροσωπώντας τη Βουλή είναι να περάσουμε ότι δεν πρόκειται για προσφυγικό ζήτημα, αλλά για ένα προσχεδιασμένο και υποκινούμενο σχέδιο. Να αρνηθεί η Ευρώπη να υποκύψει στην απειλή», είπε χαρακτηριστικά ο υπαρχηγός της Λεπέν, ενώ στη συνέχεια τάχθηκε εναντίον της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας λέγοντας:

«Εκείνο που υποστηρίζει το κόμμα μας, αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο εδώ και μια δεκαετία, είναι να αρνηθούμε να χορηγούμε αυτά τα χρήματα, προκειμένου να μη συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει (σ.σ. ο Ερντογάν)».

Παράλληλα επισήμανε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ηθική στήριξη αλλά και οικονομική, γιατί οι Ενοπλες Δυνάμεις της δεν φυλάνε μόνο τα σύνορά της αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οι δηλώσεις αυτές, έμπλεες αντιφάσεων, καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά την υποκρισία των εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης, που από τη μια εναντιώνονται στην κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, παρά τη ρητή απαίτηση της Ελλάδας για απαρέγκλιτη τήρησή της, και από την άλλη ενθαρρύνουν την Ευρωπαϊκή Ενωση να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με περισσότερα κονδύλια, μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για τη δημιουργία υποδομών, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια μεγάλη αποθήκη ψυχών.

Θερμότερης υποδοχής από όλους όμως τους Ευρωπαίους εθνικιστές έτυχε ο βουλευτής του εθνικιστικού βελγικού κόμματος Φλαμανδικό Συμφέρον, μετά και την κατά κάποιους λαϊκίστικη ενέργειά του να ανοίξει μια ελληνική σημαία μέσα στην αίθουσα του βελγικού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο Ντιες βαν Λάγκεχοβς φωτογραφήθηκε με αστυνομικούς αλλά και με αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους, που τον ευχαρίστησαν για την πράξη του αυτή.

Ο ίδιος αμφισβήτησε τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα λέγοντας: «Ο Ερντογάν μιλάει για χιλιάδες άτομα, ενώ είναι λίγα άτομα. Χρησιμοποιεί τον αριθμό 4.000, που δεν είναι αυτός ο πραγματικός αριθμός, και ξέρουμε ότι δεν είναι Σύροι αλλά από άλλες χώρες».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here