Έλληνες Πολίτες άνευ Ύψους!-Μια καταπληκτική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια Ελληνίδα χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου

 

 

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

 

Δημοσιοποιεί απολαυστικά, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Κική Κοφινάκου (μέλος της πρωτοπόρου ακτιβιστικής ομάδας Γυναίκες με Αναπηρία), και εμείς δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κράξουμε.

Αντιγράφουμε:

Κορίτσια επανέρχομαι για να γελάσει το χειλάκι μας (αν και το θέμα έχει τη σοβαρότητά του και δηλώνει πως παντού είμαστε ανύπαρκτες για να μας συμπεριλάβει η πολιτεία στις μελέτες και τα έργα της, έτσι ο υπάλληλος αποφασίζει ότι θέλει)

Είχα μια παλιό ταυτότητα (τη βαφτίζω έτσι μιας και ήταν από το 1989) και πήγα να πάρω μια νέα σύγχρονη, που βγαίνει άμεσα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου.
Είχα να το επισκεφτώ πάνω από 10 χρόνια, από όταν έγιναν τα ΚΕΠ, γιατί μόνο για γνήσιο υπογραφής έτρεχα στα τμήματα. Από την 1η φορά που πήγα, εδώ και 20 χρόνια είχα ζητήσει ράμπα στην είσοδο, που φυσικά ακόμη δεν έχει γίνει. Ουπς, ξέφυγα από το θέμα πάλι…

Λοιπόν, εκεί που έκανε τη δουλειά του ο Υπαρχιφύλακας και μου έφτιαχνε την νέα ταυτότητα, κάποια στιγμή αγχώθηκε και γυρνάει προς εμένα και ακολουθεί η παρακάτω στιχομυθία:
Υπ: μπορείτε να σηκωθείτε;
Κική: Όχι
Υπ: και τώρα τι θα γράψω εγώ στο ύψος;
Κική: το φυσικό μου, 1.78μ
Υπ: ναι, αλλά με το αμαξίδιο δεν είναι το ίδιο
Κική: με το αμαξίδιο «παίζει» το ύψος από 1.33 ως 1.39, με όσα έχω μέχρις στιγμής χρησιμοποιήσει, αλλά αυτό είναι βοήθημα, το φυσικό μου ύψος πρέπει να μπει, μετριέται και ξάπλα. Αν αύριο μεθαύριο βρείτε πεταμένο το πτώμα μου θα γράψετε «βρέθηκε γυναίκα, με ύψος 1,78»
Υπ: όχι το ύψος μπαίνει για π.χ αναζητήσεις, λέμε «αναζητείται άντρας μελαχροινός ύψους 1.85….» οπότε αποκλείουμε κάποιον με 1.65 ύψος
Κική: εγώ νομίζω ότι μπαίνει το φυσικό, αν θέλετε πάρτε να ρωτήσετε στα κεντρικά
Υπ: θα μου πουν «δεν μας έχει τύχει», ξέρω που σας λέω…

*Παίρνει μπροστά του ένα πάκο χαρτιά, πιθανόν εγκύκλιο με οδηγίες, το ψάχνει, το ξεφυλλίζει και δεν βρίσκει κάτι σχετικό. Το αφήνει και με περίλυπο ύφος μου λέει :
Υπ: θα βάλω παύλα, όπως κάνουμε στους νέους κάτω από 25 χρονών
Κική: κάνε τε ότι θέλετε, έτσι και αλλιώς είμαι σε συνεχή ανάπτυξη…

Και έτσι απέκτησα νέα σύγχρονη ταυτότητα – ταυτότητα χρήστριας αμαξιδίου, δίχως ύψος.

Έχω όμως την απορία ρε κορίτσια, πες τε μας, όσες βγάλατε αστυνομική. ταυτότητα και ήσασταν ήδη χρήστριες αμαξιδίου, ο δικός αστυνόμος, υπαστυνόμος, κλπ τι αποφάσισε, δίχως οδηγίες, για το ύψος σας;

Περιγραφή φωτογραφίας: Το τμήμα της ταυτότητάς μου που στη θέση ύψος έχει παύλα –

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here