Έλια  Νικητοπούλου: Παράταση του  SECOND NATURE

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Έπειτα από το αυξημένο ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για Έλληνες σχεδιαστές, τον οποίο προκήρυξε το  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Second Nature, δίνεται παράταση για την υποβολή συμμετοχής έως τις 15 Οκτωβρίου 2018. Εξηγεί η Έλια Νικητοπούλου, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος Digital Media Manager.

-Ο διαγωνισμός;

Εστιάζει στους τρεις άξονες που διέπουν το καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού Second Nature του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα, τη γαλάζια και κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία, όπου η δημιουργικότητα και οι τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή.

-Οι διαγωνιζόμενοι σχεδιαστές;

Είναι  (18-35 ετών) καλούνται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν, το οποίο θα ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του Second Nature και θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι σχεδιαστές που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο από το The People’s Trust, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν τρεις προτάσεις με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ έκαστη.

-Τα μέλη της κριτικής επιτροπής;

Είναι  καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο του design και της επιχειρηματικότητας, είναι οι (αλφαβητικά):

Δρ. Σπύρος Αρσένης, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Καθηγητής Δρ. Φίλιππος Αζαριάδης – Τοπάλογλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κώστας Βογιατζής, Yatzer

Κωστής Καρατζάς, The Greek Foundation

Paul Kidner, The People’s Trust

Καθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πάνος Σακκάς & Φωτεινή Σετάκη, The New Raw

Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Second Nature μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.secondnature.gr.

Για διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση secondnature@laskaridisfoundation.org.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature. (εφεξής ο «Διαγωνισμός»), με αποκλειστική δωρεά του, ο οποίος εστιάζει στους τρεις πυλώνες της πρωτοβουλίας Second Nature: – τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα – την γαλάζια και κυκλική οικονομία – τις νέες τεχνολογίες

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Βασικό ζητούμενο είναι η παρουσίαση, εκ μέρους των διαγωνιζόμενων, ενός πρωτότυπου προϊόντος, το οποίο θα έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι, θα ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του προγράμματος Second Nature, και θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Η βράβευση των προτάσεων που θα διακριθούν περιλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.
  2. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: – Ηλικία 18 -35 ετών κατά την υποβολή της αίτησής τους – Κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή έχουν ολοκληρώσει 12 έτη πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο (3 έτη πρωτοβάθμια, 6 έτη δευτεροβάθμια). – Να διαμένουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  3. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

3.1 Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη προτού συμπληρώσουν την αίτηση. Η υποβολή της αίτησης δεν συνεπάγεται αποδοχή της. Αιτήσεις που δεν πληρούν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις της παρούσας Προκήρυξης αποσύρονται αυτόματα από τη διαδικασία αξιολόγησης.

3.2 Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μία ή περισσότερες ολοκληρωμένες συμμετοχές. Για κάθε συμμετοχή, θα πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση.

3.3 Γίνονται δεκτές συμμετοχές μεμονωμένων σχεδιαστών αλλά και ομαδικές, αρκεί η ηλικία των διαγωνιζομένων να συμφωνεί με τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

3.4 Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών που αναγράφονται στην παρούσα Προκήρυξη. Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της ανάλογης προθεσμίας συνεπάγεται την απόρριψη της αίτησης.

3.5 Οι αιτήσεις συμμετοχής στον Διαγωνισμό υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση snaward@laskaridisfoundation.org, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.secondnature.gr, όπως και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.laskaridisfoundation.org.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here