Ελεύθερος ο καταδικασθείς για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων Ν. Σειραγάκης

Εκτός φυλακής θα παραμείνει με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών ο Νίκος Σειραγάκης, πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις που είχε ήδη προκαλέσει η αποφυλάκισή του λόγω «καλής συμπεριφοράς» και στην οποία έχει ασκήσει έφεση  ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Ο αποφυλακισθείς συνελήφθη στις 8 Μαΐου στην περιοχή Μενεμένης Θεσσαλονίκης, διότι εντοπίστηκε να παραβιάζει τον περιοριστικό όρο της μετακίνησης του σε περιοχή εκτός περιοχής κατοικίας του, που είναι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του στις 22 Απριλίου 2020 και έτσι κατέληξε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.

Η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών Χριστίνας Φασουλή ήταν να επιστρέψει στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι το βούλευμα αποφυλάκισης όριζε περιοριστικούς όρους, οι οποίοι προβλέπουν ότι πρέπει να διαμένει στην Καλαμαριά, σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here