Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας να πάει στις ΗΠΑ

Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον αποφάσισε σήμερα δικαστήριο της Σμύρνης, που θεωρεί εκτιθείσα ποινή το διάστημα που αυτός παρέμεινε προφυλακισμένος.

Ο πάστορας δεν θα παραμείνει  άλλο υπό κράτηση (ηταν σε κατ΄οίκον περιορισμό) και κατά πάσα πιθανοτητα θα αναχωρησει για τις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας είχε  προτείνει φυλάκιση δέκα ετών πάντως για κατασκοπεία, διασύνδεση  με τρομοκρατικές ομάδες (Κουρδους) κ.α. Μάρτυρας κατέθεσε ότι ουδέποτε άκουσε πως ο Μπράνσον περιέθαλψε Κουρδους οι οποίοι στάλθηκαν εν συνεχεία στη Συρία να πολεμήσουν  Ένας άλλος μάρτυρας ανακάλεσε την αρχική κατάθεσή του ότι ενας πιστός της εκκλησίας του Μπράνσον κατασκεύαζε βόμβες και ότι «δεν ειδε οπαδους του Γκιουλέν στην εκκλησία, άκουσε μόνον φήμες»

Η απελευθέρωσή του αναμένεται να δώσει τέλος στη διένεξη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πάστορας είχε μεινει στη φυλακή 2 χρόνια και προ τριμήνου αποφασίστηκε ο κατ΄οίκον περιορισμός του «για λογους υγείας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ως εξής:
«Οι σκέψεις μου και οι ευχές μου στον πάστορα Μπράνσον και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα πίσω, σώο  και ασφαλή»

Η απελευθέρωση του πάστορα θα αποκλιμακώσει την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις -κρίση που οδήγησε σε οικονομικό πόλεμο και σε ξέφρενες αυξησεις των τιμών στην Τουρκια
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here