Ελεύθερος ο 63χρονος για τις απειλές στην Παπακώστα

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 17ο ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα στην  υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, για να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για απόπειρα βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο παραδέχτηκε ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται».

Κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την κ.. Παπακώστα. «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της, ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιο λόγο η πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

Αναφορικά με τα μηνύματα ανέφερε: «Η φράση «Έρχεται Γουδί» είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική διωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής», ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο 63χρονος δήλωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική καταστροφή, επισημαίνοντας: «Σαφώς θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη θέση μου, χωρίς να στέλνω μηνύματα».

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, που λέει ότι από τις πράξεις και τις παραλείψεις της μπορει να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here