Ελεύθερος αλλά αγνώστου διαμονής και με αυστηρή προστασία, για το φόβο απαγωγής από πράκτορες της ΜΙΤ, ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Ελεύθερος στην Ελλάδα, με άγνωστη διαμονή αλλά υπό αυστηρή φρούρησ για τον φόβο πιθανής απαγωγής από την ΜΙΤ, είναι πλέον ο ένας από τους oκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. 

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον άφησε ελεύθερο με απόφασή του στις 19 Απριλίου έως την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου. Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Επιπλέον, το δικαστήριο επισημαίνει ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

Ο Τούρκος αξιωματικός έχε τεθεί σε προστασία από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά μυστικών απαγωγών «Τούρκων στο εξωτερικό, που φέρονται ως γκιουλενιστές, από άνδρες της τουρκικής ΜΙΤ. Η τελευταία τέτοια επιχε΄ριηση, έγινε στο Κόσσοβο όπου απήχθησαν 4 Τούρκοι εκπαιδευτικοί, προκαλώντας θύελλα στο εσωτερικό του Κοσόβου.

 

Εξάλλου ουδείς έχει ξεχάσει την υπόθεση απαγωγής του Οτσαλάν στη Κένυα από Τούρκους πράκτορες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here