Ελεύθεροι δημοσιογράφοι και εκδότης – Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τη δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε βάρος των δημοσιογράφων και του εκδότη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού- που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απόφαση του εισαγγελέα, ο οποιος έκρινε ότι δεν ήταν υποθεση που θα μπορούσε να εκδικαστει στα όρια του αυτοφώρου και χρειαζόταν περισσότερη ερευνα.

ΤΑ ΧΤΕΣΙΝΑ

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσιευμα της εφημεριδας αναφεροταν ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ανάμιξη σε σκανδαλώδεις αναθέσεις εκτός διαγωνισμού σχετικά με κονδύλια για το προσφυγικό. Ο Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντικη δυσφήμιση και αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας και του σάιτ liberal.gr μα καθως ήταν κλειστά το Σάββατο δεν βρήκαν κανέναν. Δεν πήγαν στα σπίτια των μηνυθέντων δημοσιογράφων και το θέμα θα μπορουσε να είχε τελειώσει εκεί Ομως δύο συντάκτες και ο εκδότης παρουσιάσθηκαν το απόγευμα στη ΓΑΔΑ για να συλληφθούν. Η ΓΑΔΑ για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά τους είπε ότι η δικογραφία είναι στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και τους παρέπεμψε εκεί, όπου πήγαν και πάλι με δική τους πρωτοβουλία. Εν συνεχεία δεν μπορούσε παρά να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και κρατήθηκα ν έως ότου οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία.

Η ΝΔ και άλλοι, καθώς και η ΕΣΗΕΑ πήραν θέση κατά του αυτόφωρου η πρώτη ως πολιτικη δίωξη και η ΕΣΗΕΑ ως δίωξη επαγγελματική. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει να αλλάξει ο νόμος και το αυτόφωρο να μην ισχύει για δημοσιογράφους.  Το υπουργείο Δκαιοσύνης απάντησε ότι το αυτόφωρο ισχύει για όλους τους πολίτες.

Εν συνεχεία έγιναν και κάποιες αναρτήσεις, καθώς ο Κώστα Βαξεβάνης, που εχει ταλαιπωρηθεί από συλλήψεις με αυτόφωρα απο δεξιούς μηνυτές, πήρε θέση κατά των αυτοφώρων εν γένει. Εκανε μια αναρτηση και ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης στην οποία απάντησε ο Πάνος Καμένος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here