Ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι γύρω από το «Stade de France»!

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι ενόψει του φιλικού αγώνα Γαλλία – Ρωσία απόψε στο «Stade de France». Τέσσερις μήνες μετά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή 130 ανθρώπων, η γαλλική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Αρχές της χώρας προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και γι´ αυτό τον λόγο θα υπάρχουν σήμερα ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι γύρω από το γήπεδο, αλλά και έξτρα παρουσία ακόμη 400 αστυνομικών που θα περιπολούν στην περιοχή.

«Μια επίλεκτη μονάδα της γαλλικής αστυνομίας θα είναι επίσης σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα είναι διαθέσιμη για να παρέμβει στο γήπεδο ή στην περιοχή», δήλωσε στο BFM TV, ο επικεφαλής για τη δημόσια τάξη και κυκλοφορία στο Παρίσι, Λορέν Σιμονέν.
«Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τον αγώνα είναι παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν για τα τρία παιχνίδια του ράγκμπι, με μία επιπλέον συμπληρωματική ασφαλεία» πρόσθεσε. Όλα αυτά μετά τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έσκασαν έξω από το «Stade de France» τον περασμένο Νοέμβριο την ώρα του φιλικού παιχνιδιού Γαλλία – Γερμανία.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Λιορίς, τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής οι παίκτες δεν μιλούν γι ‘αυτό μεταξύ τους, όμως, μετά από ένα τέτοιο τραύμα, όπως αυτό πρέπει να υπάρξει η επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό που επιστρέφουμε στο Stade de France για να βρούμε το σημείο αναφοράς μας και την εμπιστοσύνη. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους της αστυνομίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε και να το κάνουμε με πάθος όλοι μαζί, είναι σημαντικό».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το φιλικό Γαλλία – Ρωσία αποτελεί ένα ακόμη δυνατό κρας τεστ για την γαλλική αστυνομία ενόψει του Euro 2016.
AFP 546371102 I AOT FRA SE
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here