Έλενα Αρβανίτη: Δημιουργώντας ένα αγρόκτημα για τον αυτισμό

 

 

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

 

Το φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο «Γη Θεραπαινίς» σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους» διοργανώνει την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Myrtillo, Τριφυλίας Και Λάμψα Πάρκο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (Πρώην Καπαψ) Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου,  προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό και τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος μέσα από ομιλίες ειδικών, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

-Ποιοι θα συμμετέχουν;

Ραπτη Βασιλικη, Ψυχολογος/Psychologist

Ευστρατία Χρυσού, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Υπεύθυνη εκπαιδευτικός εργαστηρίου Μαγειρικής Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου

Αρίστος Μπρούμας, Γεωπόνος- Εκπαιδευτής στο αντικείμενο της Κηποτεχνίας

Νεοκλής Μανίκας, Τεχνολόγος γεωπονίας

Μαρία Γ. Λιάπη, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας – Ειδικός Ψυχο-Εκπαιδευτικής παρέμβασης με το Άλογο

Ελενη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς – συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Βασίλης Καλοπίσης – Ειδικός Παιδαγωγός

Στάθης Μήλας, Βιολογικός – φυσικός καλλιεργητής

Θόδωρος Αρβανίτης, Καλλιεργητής βιολογικών προϊόντων

Γιάννης Τρίμμης, Επιχειρηματίας/ Holy Ginger

Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλος/Εμπνευστής και Δημιουργός του εγχειρήματος Ελπιδοχώρι

Πάολα Παρτσαλάκη, Ειδική Παιδαγωγός μέσω Τέχνης

-Τι περιλαμβάνουν τα εργαστήρια;

  • Φύτευση σπόρων και λουλουδιών
  • Ζωγραφικό τελάρο αγρόκτημα
  • Κατασκευή γλυκίσματος

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αφήγηση παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά από την ηθοποιό Ειρήνη Χέλιου, (Ηθοποιός-Θεατροπαιδαγωγός-Ειδική Παιδαγωγός).

-Μιλήστε μας για το σωματείο;

Η «Γη Θεραπαινίς» είναι ένα σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από γονείς παιδιών με αυτισμό, αλλά και από ανθρώπους που αγαπούν τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Σκοπός του σωματείου είναι η δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος στην Αττική, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα διαβιούν (ξενώνας), θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στα διάφορα εργαστήριά του. Ένας χώρος ο οποίος θα δημιουργεί τις συνθήκες της πολύπλευρης ένταξής τους στην κοινωνία, αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης και φροντίδας τους, εφ’ όρου ζωής. Η «Γη Θεραπαινίς» επιδιώκει να χαρίσει στα άτομα με αυτισμό ένα «σπίτι» χαράς, δουλειάς, δημιουργίας, αξιοπρέπειας και αγάπης, εξασφαλίζοντάς τα για πάντα. Μετά τον πρώτο μικρό λαχανόκηπο στην Παιανία, τον οποίο φύτεψαν τα παιδιά του σωματείου με την βοήθεια εκπαιδευτών, γονιών και εθελοντών και το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας, η «Γη Θεραπαινίς» προχωρά στη δημιουργία του βασικού της αγροκτήματος στη Μαλακάσα. Με βιολογικές καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά ζώα και όμορφα φυτώρια. Η «Γη Θεραπαινίς» καλεί το κοινό να γίνει αρωγός της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here