Ελεύθερος ο Ελληνας μηχανικός τηλεπικοινωνιών που συνελήφθη στα Τίρανα

Μια περίεργη υπόθεση εξελίχθηκε στην Αλβανία καθώς το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Τιράνων συνελήφθη ένας Ελληνας  με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση, ο 52χρονος Ηρακλής Δραγούνης του Ιωάννη, κάτοικος Ελλάδος γεννηθείς, 21 Απριλίου του 1965 και μηχανικός εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα, συνελήφθη από  Αλβανούς αστυνομικούς με την κατηγορία ότι είχε μαζί του εξοπλισμό ο οποίος προκάλεσε υποψίες ότι χρησιμοποιείται για κατασκοπεία.

Όπως αναφέρει η αλβανική αστυνομία, ο 52χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο τως Τιράνων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Η αλβανική τηλεόραση δημοσίευσε μάλιστα βίντεο με εξοπλισμό, που έφερε μαζί του ο Έλληνας 52 χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών συνελήφθη ένας Ισραηλινός που είχε την ίδια συσκευή στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkanweb.com ο Ισραηλινός αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την ίδια ιστοσελίδα ο Έλληνας συλληφθείς είπε στις αλβανικές αρχές ότι εργάζεται για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα διευκρινίζει ότι ο 52χρονος δεν έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία και παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.

Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα. Ο Ηρακλής Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία ακόμα 10 φορές στο παρελθόν.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι ο συλληφθείς είναι μηχανικός εταιρείας τηλεπικοινωνιών, την οποία όμως δεν αποκάλυψε στις αρχές και ο οποίος ταξίδευε με ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, τύπου scanner, το οποίο κρίθηκε ύποπτο στον έλεγχο των αλβανικών αρχών.

Αφού διαπιστώθηκε τι ακριβώς ήταν ο εξοπλισμός, ο 52χρονος Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here