Ελεύθεροι οι σωματέμποροι γνωστής αλυσίδας φούρνων

  Αν και καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις  για συμμετοχή σε  ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας,  οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ότι πρέπει να τους αφήσουν ελεύθερους με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών  με «βιτρίνα» γνωστή αλυσίδα φούρνου ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη. Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας . Ο πρώην  ιδιοκτήτης  Αγγ.Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και έξι μηνών, οι υπάλληλοι του καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ σε καθείρξεις 12 ετών και 6 μηνών καθως και  10 ετών και 10 μηνών αντίστοιχα, ενώ ο απόστρατος αστυνομικός Κ.Κύρου κατά πλειοψηφία σε κάθειρξη 10  χρόνων. Κατά περίπτωση καταδικάστηκαν και για τα αδικήματα της αρπαγής, της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Παρά τις βαριές ποινές,  όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγυοδοσίας από 200.000 μέχρι 20.000 ευρώ  και με την επιβολή των περιοριστικών  όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ τους αθώωσε ως προς τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα  (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και παράβαση του νομου περί ναρκωτικών.

Από τους συνολικά 23 κατηγορουμένους, καταδικάστηκε και  η Αννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης, με το δικαστήριο να ορίζει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή στην έφεση.
Το κύκλωμα σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εξαρθρώθηκε το 2008, μετά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος», που πραγματοποίησε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here