Ελεύθερη η πρόσβαση στις θυρίδες των τραπεζών

Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση στις θυρίδες των Τραπεζών από τη Δευτέρα. Απλά θα γίνεται με ραντεβού. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με τη θυρίδα του, ότι έχει εκεί είναι προσωπική του περιουσία». Αυτά είπε η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη έκανε  έκκληση, εάν έχουν χρήματα στα σεντούκια ή στις θυρίδες να τα βάλουν στο τραπεζικό σύστημα για να κινηθεί η οικονομία. «Οι τράπεζες είναι φερέγγυες, η ΕΚΤ , η Ενωση Τραπεζών είμαστε σε εγρήγορση για να εγγυηθούμε καταθέσεις, που είναι ούτως η άλλως εγγυημένες έως 100.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Οι τράπεζες έχουν ήδη οργανώσει τα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες ώστε η πελατεία τους που επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτές να εξυπηρετηθεί χωρίς προβλήματα και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Οσον αφορά την σωρευτική ανάληψη των 300 ευρώ αυτή την εβδομάδα και των 420 από την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή θα μπορεί να γίνεται μόνο στο τέλος της εβδομάδας, διευκρίνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here