Ελεεινό χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ο Μελανσόν

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε χθες, ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV

Η δημοσιογράφος του καναλιού συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε σχόλια του  Έλληνα πρωθυπουργού και ζήτησε από τον Μελανσόν να τοποθετηθεί επ΄αυτών.  Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Συνειδητοποιώ ότι  σε περίπτωση νίκης, δεν θα καλοξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση. Η αριστερά πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για δύσκολες αποφάσεις».

O Μελανσόν σχολίασε τότε:

«O κ. Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές (minable) πολιτικές  φιγούρες της Ευρώπης. Εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο τι έκανε; Έβαλε τους Έλληνες να ψηφίσουν (εννοεί το δημοψήφισμα). Και όταν οι Έλληνες καταψήφισαν, εκείνος τι έκανε; Δεν αποδέχτηκε  τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσίας Γιατί  καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν αναλάβω εγώ την εξουσία θα γίνω άλλος ένας Τσίπρας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here