«Ελάτε μαζί μας μια βόλτα»: 1η Έκθεση του Ανέκδοτου Αρχείου του Νικόλα Άσιμου

 

31 χρόνια μετά τον θάνατο του Νικόλα Άσιμου και για πρώτη φορά , θα εκτεθεί στο κοινό το Αρχείο του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα “μιλήσει” γι’ αυτόν.

 

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια – την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικούς στίχους – ΑΝΕΚΔΟΤΑ τραγούδια του και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

 

Με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν τη εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

Μια βόλτα που θα ολοκληρωθεί με συναυλίες τις 2 πρώτες μέρες της έκθεσης, όπως του Μανώλη Κουτσονάνου – από την παράδοση στη jazz-, ModePlagal, Δημήτρη Πουλικάκου, VasilisGiaslakiotis –Dretta, Γιώργου Μπίλλιου και Guests: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo&Kabasele.

Όπως αναφέρει ο Φώτης Καραγεωργίου, εικαστικός καλλιτέχνης και διοργανωτής της έκθεσης «…31 χρόνια μετά κι ο Νικόλας υπάρχει, μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω απ τη ζωή του… Το αρχείο μου έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες τις έκθεσης, η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα. Σας προσκαλώ λοιπόν, ελάτε μαζί μας μια βόλτα.»

Από τις 3 έως τις 15 Μαΐου, στο Bios – Ρομάντσο.

INFO

Διευθυντής Διοργάνωσης: Φώτης Καραγεωργίου

Υπεύθυνος Συναυλιών: Λουκάς Δημητρέλος – Beton 7 Artradio

Υπεύθυνη Επικοινωνίας/ Βοηθός Παραγωγής: Χρύσα Ματσαγκάνη (Τ: 6982344130

email: chrysamtg@gmail.com)

Παραγωγή: Entertain.gr

 

Bios– Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 216 7003325

 

Διάρκεια Έκθεσης:

Παρασκευή 3 Μαΐου – Τετάρτη 15 Μαΐου

(Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες)

 

FacebookPage

https://www.facebook.com/NikolasAsimosArchive/?modal=admin_todo_tour

 

 

Ειρήνη Λίτινα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here