ΕΛ.ΑΣ: Κανένα ίχνος παραβίασης στο πληροφοριακό σύστημα της Γ.Γ.Δημ.Εσόδων

Κανένα ίχνος παραβίασης στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν εντόπισε το πρωί της Τρίτης η έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από εισαγγελική παραγγελία σχετικά με το αποκαλούμενο «plan B» του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει τη σχετική έρευνα. Ωστόσο από τον έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της υπηρεσίας δεν βρέθηκε καμία απόπειρα παρέμβασης.

Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την έρευνα για το ενδεχόμενο «χάκινγκ» στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επεσήμαναν ότι «σε οκτώ περιπτώσεις που είχαν ερευνηθεί τα τελευταία χρόνια είχε διαπιστωθεί η “εμπορία” φορολογικών και οικονομικών στοιχείων πολιτών αντί περίπου 1 δισ. ευρώ με την εμπλοκή περίπου 20 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που υφάρπαζαν και μεταπωλούσαν τις σχετικές πληροφορίες». Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις παραμένουν δικαστικά εκκρεμείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here