Ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας για μικρά και φτηνά ΙΧ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Aλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης,  με μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγάλων και ακριβών οχημάτων.

Οπως είπε στο Mega, «το όλο σύστημα έχει δομηθεί πάνω σε λάθος παραδοχές και σε λάθος προϋποθέσεις» με αποτέλεσμα αυτοκίνητα μικρής εμπορικής αξίας να επιβαρύνονται με υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας και  «ο κόσμος να καταθέτει πινακίδες και να χάνουμε όλοι».

Αυτό που εξετάζουμε, συνέχισε, είναι η μεταφορά φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά αυτοκίνητα στα μεγάλα και ακριβά. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για το θέμα, το «Έθνος» του Σαββάτου γράφει ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την  καθιέρωση ειδικού τέλους δακτυλίου για τα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου.

Το τέλος δακτυλίου θα κυμαίνεται από 20 έως 70 ευρώ και θα υπολογίζεται με βάση την οδηγία των ρύπων. Το ίδιο τέλος για τα φορτηγά θα είναι περίπου στα 350 ευρώ, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here