ΕΛ.ΑΣ: Ξανά στο στόχαστρο οι πλατείες-Εφοδος στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι αλλά «σαρδέλες» στο Μετρό και συνωστισμός στα σχολεία (βίντεο)

Με πράξεις καταστολής και εφόδους στις πλατείες όπου συχνάζουν νέοι, συνεχίζουν η αστυνομία και η κυβέρνηση την προσπάθεια τους για αποφυγή συνωστισμού. Ωστόσο την ίδια ώρα, ουδόλως ενοχλούνται και ασχολούνται με τον απίστευτο συνωστισμό στο Μετρό και τους 25 μαθητές ανά τάξη και τον συνωστισμό στα προαύλια των σχολείων.

Eπανάληψη του ίδιου «έργου» που παίχτηκε προ μηνών σε άλλες πλατείες της Αττικής, όπως στην πλατεία Αγίας Παρασκευής ή του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, είχαμε αργά χθες το βράδυ, με την αστυνομία να καταλαμβάνει την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι στο όνομα της καταπολέμησης του φαινομένου συνωστισμού της νεολαίας στα παγκάκια και τα πάρκα.

Προφανώς με αυτό τον τρόπο, υπουργείο ΠΡΟΠΟ και αστυνομία στέλνουν μήνυμα απαγόρευσης συγκεντρώσεων άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους, διαμηνύοντας ότι υπάρχει και το πρόστιμο για τους παραβάτες, τα οποία ανέρχονται σε 150 ευρώ.

Ποιες πλατείες έχουν μπεί στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ υπάρχουν τουλάχιστον 20 «κόκκινα» σημεία όπου συγκεντρώνεται κοσμος κυρίως μετά τα μεσανυκτα όταν κατεβάζουν ρολά τα μπάρ, τα καφέ και τα εστιατόρια. Όπως για παράδειγμα η πλατεία Νέας Σμύρνης, Αγίας Παρασκευής, Συντάγματος, Κυψέλης, Καλλιθέας, Περιστερίου, στον Πειραιά, τη Γλυφαδα, την Κηφισιά αλλά και στο παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα.

Για τον λόγο αυτό, περιπολικά με αναμμένους φάρους θα περιπολούν ή θα σταθμεύουν σε αυτά τα σημεία και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αστυνομικοί με μάσκες και γάντια θα πλησιάζουν τους νέους και θα τους ζητούν να απομακρύνονται καθώς οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των εννέα ατόμων απαγορεύεται ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν παγκάκια, σκαλοπάτια ή χώροι όπου μπορει να συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων θα μπαίνουν κορδελες αποκλεισμού.

Παράλληλα, αστυνομικοί θα ενημερωνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ να αποφεύγουν την πώληση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε νεαρά άτομα ενώ αν οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους δεν βρουν ανταπόκριση τότε θα γίνεται υποχρεωτική απομάκρυνση και φυσικά θα επιβάλλονται και τα αντίστοιχα πρόστιμα. Οι οδηγίες που δόθηκαν απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είναι να μπει «λουκέτο» στις πλατείες, σε αθλητικούς χώρους, λόφους και παραλίες για να αποφευχθούν σκηνικά ακραίου συγχρωτισμού. Ουσιαστικά, μιλάμε για ενα σχέδιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί και μπαίνει σε εφαρμογή απο σήμερα το βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here