ΕΛ.ΑΣ: Δικαιολογεί την βάναυση βία, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους συλληφθέντες γείτονες της κατάληψης!

Με μια νέα αχαρακτήριστη στάση, η ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη για την βαναυσότητα και το τρόπο σύλληψης των γειτόνων μιας κατάληψης, με χειροπέδες και κουκούλα στο κεφάλι, αλλά ζητά και τα ρέστα, επιχειρώντας να ενοχοποιήσει τα ίδια τα θύματα του ξυλοδαρμού και τη αστυνομικής βίας, έναν πατέρα και τους δυό γιούς του. 

Συγκεκριμένα, η αστυνομία παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το σενάριο – όπως το μεταφέρει το ΑΠΕ –  ότι, πρώτα, ξεκίνησε ο ένας από τους γιους να πετάει αντικείμενα από την ταράτσα, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και ο αδελφός του, ενώ ο πατέρας τους επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου είναι η εξής:

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου, όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Δεν είδε βία και κουκούλες

«Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές», προσθέτει στη δήλωσή του Λ. Οικονόμου, «Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία».

Η μαρτυρία της μητέρας

Σημειώνεται ότι αντίθετα με την εικονα που παρουσιάζει τώρα η αστυνομία – που στην αρχή έλεγε ότι απλώς «αντιδρούσαν» στην επιχείρηση -, η μητέρα και σύζυγος των συλληφθέντων περιέγραφε ως εξής τα περιστατικά:

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» (!).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here