Εκτός της έκπτωσης ενοικίου οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων

Επρεπε να έρθουν οι πρώτες ημέρες του Απρίλη και η ώρα της καταβολής του ενοικίου ώστε οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων να διαπιστώσουν πως παρά την εντύπωση που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ, η έκπτωση ενοικίου δεν τους αφορά. Την έκπτωση δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι των εταιρειών που διέκοψαν οριστικά τη λειτουργία τους με απόφαση του κράτους και όχι οι εργαζόμενοι των εταιρειών που ανήκουν στους ΚΑΔ των πληττόμενων και ανεστάλη η σύμβασή τους.

Την εξαίρεση επιβεβαίωσε πλέον επίσημα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε πως τα επόμενα 24ωρα θα κατατεθεί τροπολογία που θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής και στις πληττόμενες εταιρείες και τους εργαζόμενους τους.

Όπως προανήγγειλε χθες, με νομοθετική παρέμβαση η έκπτωση μισθώματος 40% θα επεκταθεί και σε εκείνες τις επιχειρήσεις που βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θεωρούνται κλάδοι πληττόμενοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 και έχουν ήδη προχωρήσει στη χρήση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, που δικαιούται το επίδομα των 800 ευρώ.

Εκτιμάται πως μετά την επέκταση αυτή έκπτωση μισθώματος 40% θα δικαιούνται 800.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here