Εκτός πρότασης Τσίπρα για Πολιτικό Συμβούλιο ο Π. Σκουρλέτης, που δηλώνει : Ή το υπουργείο Ενέργειας ή τίποτα-Ολα τα ονόματα

Σε οργανωτική αναδιοργάνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δημιουργούνται δύο νέα όργανα, τα οποία όταν θα συνεδριάζουν από κοινού, θα αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όργανα αυτά είναι: το 11μελές Πολιτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο περισσότερη πολιτική δουλειά, και το 16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, για καθημερινά, οργανωτικά ζητήματα. Και στα δύο αυτά όργανα θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κόμματος.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε έντεκα στελέχη (κυρίως υπουργούς), ενώ για το Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν έκανε πρόταση επί των ονομάτων.

Ανάμεσα στους υπουργούς υπάρχουν κορυφαία ονόματα υπουργών και στελεχών του κόμματος αλλά όχι του Πάνου Σκουρλέτη.

Τυπικό το «κόψιμό» του από την πρόταση οφείλεται στην απαιτούμενη ποσόστωση που επιβάλλει συμμετοχή γυναικών σε συγκεκριμένο αριθμό. Οι πληροφορίες λένε ότι η αρχική πρόταση Τσίπρα περιελάμβανε και τον Πάνο Σκουρλέτη αλλά και το Θοδωρή Δρίτσα. Ωστόσο με την ένταξη γυναικών,  ο Π.Σκουρλέτης έμεινε έξω.

Οι Άλκης Ρήγος και Χάρης Γολέμης πρότειναν εκ νέου τον υπουργό Ενέργειας ωστόσο ο ίδιος αφού δε συμπεριλαμβανόταν στην προεδρική πρόταση, αρνήθηκε.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως αν μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό δεν συνεχίσει να βρίσκεται στο υπουργείο Ενέργειας τότε δεν θα δεχθεί να πάρει κανένα άλλο υπουργείο και θα αποσυρθεί συνολικά από την κυβέρνηση.«Θα είμαι και πάλι βουλευτής, πιο κοντά στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε τους:

– Ολγα Γεροβασίλη
– Ράνια Σβίγγου
– Νίκο Βούτση
– Γιάννη Δραγασάκη
– Δημήτρη Τζανακόπουλο
– Γιάννη Μπαλάφα
– Νίκο Παππά
– Νίκο Φίλη
– Ευκλείδη Τσακαλώτο
– Αριστείδη Μπαλτά

Προτάθηκαν από άλλους: Φωτεινή Βάκη, Τασία Χριστοδουλοπούλου

Για την εκτελεστική επιτροπή δεν έκανε πρόταση ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ψηφοδέλτιο για την εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τους:

– Σία Αναγνωστοπούλου
– Δημήτρης Δημητριάδης
– Νάσος Ηλιόπουλος
– Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
– Εφη Καλαμαρά
– Πέτρος Καλκανδής
– Πέτρος Καραγεώργος
– Κατερίνα Κνήτου
– Αντώνης Κοτσακάς
– Ερμίνα Κυπριανίδου
– Πάνος Λάμπρου
– Αγγελος Μανταδάκης
– Γιάννης Μπουρνούς
– Αλκης Ρήγος
– Νίκος Σκορίνης
– Μιχάλης Υδραίος
– Μαρίκα Φραγκάκη
– Αλέξης Χριστόπουλος

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here