32η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) στο πλαίσιο της πολιτικής του για μια «ανοικτή φυλακή» οργανώνει και εφέτος, για δεύτερη χρονιά, μετά τη διακοπή λειτουργίας του, τον επιτυχημένο θεσμό της έκθεσης έργων κρατουμένων.

Στην «32η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών», που διαρκεί από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου 2017, εκτίθενται ατομικές δημιουργίες κρατουμένων και (συλλογικά) προϊόντα από 22 φυλακές.

Για ένα εννιαήμερο, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας εκτίθενται (κυρίως προς
πώληση) πίνακες ζωγραφικής, χειροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα που φτιάχτηκαν
από κρατουμένους (ξυλόγλυπτα, σταχτοδοχεία, κομπολόγια, καράβια, κασέλες, συρταριέρες, κουτιά, κοσμήματα, κλειδοθήκες, αγιογραφίες, διαδραστικοί πίνακες).

Παράλληλα, πωλούνται και προϊόντα που παράγονται στις φυλακές, όπως: ελαιόλαδο, γραβιέρα, φρυγανιές, παξιμάδια, κέικ, τσουρέκια, μπουκιές από αλεύρι κριθαριού και χαρουπιού και βιολογικό αλεύρι, γλυκά κουταλιού, αρωματικά φυτά, σαπούνια και άλλα.

Τα έργα των κρατουμένων θα τεθούν στην κρίση Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα επιλέξει τα καλύτερα. Η επίσημη βράβευση θα γίνει στα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή. Στη συνέχεια, θα αποδοθούν στους βραβευθέντες τα χρηματικά οοσά που προσέφεραν οι αθλοθέτες για τον σκοπό αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here