Έκθεση Αγροτουρισμού και Street Art στην Επίδαυρο!

 

 

Για 23η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί  η Έκθεση Αγροτουρισμού από τις 6 έως και 16 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου από τον Δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο στόχος είναι η ανάδειξη της ποιότητας του τοπικού προϊόντος και της καινοτομίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή ή και την πώλησή του.

Η γιορτή αυτή της γευσιγνωσίας και της επαφής με τα τοπικά προϊόντα συνδυάζεται με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδιές, ακόμα και Street Art.

 

Ο σκοπός είναι να προβληθούν εξαίρετες καλλιτεχνικές δημιουργίες από αξιόλογους καλλιτέχνες και να δοθεί η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό και στα παιδιά να δουν μπροστά τους την μοναδική διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας με το φεστιβάλ Street Art.

 

Δίνοντας συνέχεια στο ιδιαίτερο δρώμενο του Κωνσταντίνου Κωστούρου «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ», η πρόταση της Ιστορικού τέχνης Μαρίνας Γκόντα και του εικαστικού Βαγγέλη Λιούγκα συνεχίζει την πορεία της στην ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ Street Art από την Πέμπτη 6 μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου, από την MegArt Gallery. Την επιμέλεια για το contemporary art έχει η κα. Ρηγάτου Μαρία και για το Street Art ο κ. Σωτήρης Οικονομίδης.

 

Η τέχνη του δρόμου ως ένα κίνημα σύγχρονο έχει αποδείξει την σημαντικότητα και την επιρροή της στο σύγχρονο πολιτισμό τόσο μέσα στα πλαίσια του θεσμού της τέχνης όσο και έξω από αυτά. Ακόμα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο, αγγίζοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο φάσμα κοινού και ιδιαίτερα ανθρώπων που η επαφή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι σε πολλές περιπτώσεις περιορισμένη.
Στο επίπεδο που εκφράζεται και έξω από τα πλαίσια της ‘’επίσημης’’ τέχνης κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και των εικαστικών τεχνών, επιτυγχάνοντας πολιτισμική εξέλιξη και ανανέωση. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως πόλος έλξης τουρισμού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ως μιας μορφής σύγχρονου αξιοθέατου. Ανά τον κόσμο παρόμοιες δράσεις Street Art αποτελούν μέρος των κοινωνιών εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας και ομορφαίνοντας τα αστικά τοπία και ταυτόχρονα μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα μέσω του έργου των καλλιτεχνών.

Η συγκεκριμένη δράση στην Επίδαυρο θεματικά κινείται σε παραλληλισμό με την πρόταση του Κωστούρου Κωνσταντίνου με τίτλο «ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ. Ο ΔΡΟΜΟΣ.»

 

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις είναι εναρμονισμένες με τα κυβερνητικά μέτρα λόγω COVID και με σεβασμό στην δημόσια υγεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Αφιόνη Ολίβια
Βήχου Κατερίνα
Γιανακούλη Δεληγιάννη Ευανγγελία
Δημητσά Όλγα
Εμιρζιάν Πάνος
Zoe’s Collage
Κοντραφούρη Βούλα
Λώτος Αντώνης
Μισράση Δήμητρα
Μπόνγκαρντ Ζαχαρουλα
Παληοκώστα Ιωάννα
Παπαδημητρόπουλος Κωνσταντίνος
Παύλου Νίκος
Πεταχτού Ελένη
Ρηγάτου Μαρία
Χρηστάκου Ζαγοραίου Βιολέττα

 

Τιμητική Συμμετοχή
Λιούγκας Ευάγγελος
Χουντάλας Γεώργιος

 

FOR STREET ART FESTIVAL

Sotiris Fen
Ozenezo
808
Lydia Dimitriadi (Moucka)
Insomnia
Noless one

 

 

Ειρήνη Λίτινα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here