«Εκτελούσαν εντολές της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία Φύσσα»

Την προσεχή Πέμπτη  25 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό. Στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά την έκταση της νομιμοποίησης της παράστασης των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κατά όσων κατηγορούνται για ένταξη ή διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση επικεντρώθηκε η σημερινή έβδομη συνεδρίαση της  δίκης.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα επιχειρηματολόγησαν υπέρ της παράστασης πολιτικής αγωγής στην εκδίκαση όλων των υποθέσεων της εγκληματικής δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης, διεκδικώντας την έννομη προστασία όλων των θυμάτων. Και αυτό διότι σε διαφορετική περίπτωση τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές της Χ.Α. θα δικαστούν χωρίς πολιτική αγωγή.

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι  δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα. Οπως εξήγησαν «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων- υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Φύσσα Α. Τζέλη, «η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου. Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιό ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».

Στην αγόρευσή του και ο έτερος συνήγορος της οικογένειας Φύσσα Γ. Μαραγκός έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πράξη δολοφονίας». «Μετά από περίπου 2 χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη» ανέφερε.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης  επισήμανε τη βαρύτητα της απόφασης του δικαστηρίου για την παράσταση της πολιτικής αγωγής.  «Η δίκη αυτή αποτελεί  την μεγαλύτερη πρόκληση για την νομολογία να θέσει μία αποτελεσματική προστασία για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα η επίθεση σε βάρος των αλιεργατών συνδέεται άμεσα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, καθώς και ότι υπάρχουν στο ίδιο βούλευμα ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εγκωμιάζουν την δράση της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

«Χωρίς εγκληματική οργάνωση, έγκλημα δεν θα είχε γίνει, δεν θα είχε περάσει από το μυαλό κανενός», τόνισαν από την πλευρά τους οι  δικηγόροι που εκπροσωπούν τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ για την εις βάρος τους επίθεση στο Πέραμα απο χρυσαυγίτες.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here