Εκτελέστηκαν επτά για την διάχυση αερίου σαρίν πριν από 23 χρόνια στην Ιαπωνία

Εκτελέστηκε δι απαγχονισμού σήμερα στις φυλακές ο ψυχασθενής αρχηγος αλλά και έξι μέλη της ιαπωνικής αίρεσης που είχε δηλητηριάσει πριν απο 23 χρόνια με το παραλυτικό αέριο σαρίν το μετρό του Τόκιο. Τότε πέθαναν 13 επιβάτες του μετρό, τυφλώθηκαν 82 και άλλοι 200 υπέστησαν άλλες σοβαρές βλάβες υγείας.  Οι ίδιοι  δράστες είχαν κάνει «δοκιμή» του σαρίν ένα χρόνο νωρίτερα σε άλλη πόλη, σκοτώνοντας οκτώ πολίτες. Επίσης είχε δολοφονήσει ένα δικηγόρο με την οικογένειά του, επειδή είχε καταγγείλει την οργάνωση.

soko_09

Αιτία για το αέριο στο μετρό; Ο πραγματικός λογος ήταν ότι η οργάνωση παρασκεύαζε βιολογικά όπλα απο τριετίας και ειχαν πληροφορίες ότι η Αστυνομία «είχε καρφί» στην αιρεση  και οτι θα έκανε έφοδο στα εργαστήριά τους. Οπότε ο αρχηγός αποφάσισε να κάνουν την επίθεση είτε για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες είτε για να απειλήσουν είτε για να προκαλέσουν πανικό και να  διαφύγουν της σύλληψης. Ο διαταραγμένος πνευματικά ηγέτης Σόκο Ασαχάρα που ήθελε να γίνει αυτοκράτορας και είχε πείσει όμως και 11.000 άτομα με παρεμφερή προφανώς ψυχικά ζητήματα, ότι ηγείτο θρησκείας, τους είχε πείσει επίσης ότι μονο έτσι θα έσωναν τις ψυχές των απίστων. Αυτό ήταν και το επίσημο «άλλοθι» Μια απο τις δοξασίες της  αίρεσης δηλαδή, ήταν πως οι άπιστοι  θα πήγαιναν στην κόλαση και ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσουν την ψυχή τους και να πάνε στον Παράδεισο, ήταν να τους σκοτώσει κάποιο μέλος της οργάνωσης…

Ο αριθμός των μελών της οργάνωσης μοιάζει εξωπραγματικός, αλλά αν ληφθεί υπ΄όψιν τιο γεγονός ότι προκειται για μια χώρα με πληθυσμό 127 εκατομμύρια, τότε δεν ειναι δυσκολο κανείς να αναγαγει το πρόβλημα σε στατιτιστικα πιθανο -ένα επικίνδυνος ψυχοπαθής στους 100.000 δεν ειναι διόλου υψηλό ποσοστό. Ομως παρά την αφέλειά τους συνολικα, δεν ήξερα όλοι τα σχέδια του ψυχασθενούς και ο ίδιος επέμεινε ότι επρόκειτο για σκευωρία των εχθρών της Ιαπωνίας που έρριξαν επιτηδες το σαρίν για να διαλύσουν την θρησκευτική οργάνωσή τους -υποστήριζε εν ολίγοις ότι ήταν προβοκάτσια και ότι ο ίδιος ήταν αθώος.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

Ο επικεφαλής, που εκτελέστηκε σήμερα σε ηλικία 63 ετών, ήταν σχεδόν τυφλός εκ γενετής και όταν συνελήφθη, το 1995, ήταν 40 ετων και είχε αποκτήσει 12 παιδιά από διάφορες οπαδούς του. Παιδι φτωχών και πολύτεκνων ξυλουργών, ειχε καταφέρει να σπουδάσει  για κάποια χρόνια και είχε γνώσεις χημείας και φαρμακευτικής, παρότι λειτουργουσε μόνο το ένα του μάτι και αυτό πολυ προβληματικα. Απο το δημοτικό ακόμα δημιουργούσε προβλήματα -έδερνε συμμαθητές του και τους λήστευε. Το 1977 σπουδασε βελονισμό και κινεζική παραδοσιακή ιατρική -οπως πολλοί τυφλοί στην Ιαπωνία.  Το 1978 παντρεύτηκε και απέκτησε το πρώτο από τα 12 παιδιά του. Τρία χρόνια μετά συνελήφθη επειδή ασκουσε χωρίς άδεια το επαγγελμα του φαρμακοποιού. Εκεινη την εποχή στραφηκε και στα θρησκευτικά ζητήματα

Δημιουργησε τη θρησκευτική αίρεση Αούμ Σινρικιό (Ύψιστη Αλήθεια) που πίστευε σε συνωμοσιολογίες  -Εβραίοι, Αμερικανοί, Βρετανοί, Βουδιστες, όλοι βρίσκονταν στο στόχαστρο των οπαδών κατά καιρούς και όλοι ήθελαν το κακό των καλών και πιστών Ιαπώνων. Ο ηγέτης τους υποστήριζε ότι είχε ταξιδέψει στο μέλλον και είχε δει την Ιαπωνία να καταστρέφεται απο ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι Αμερικανοί και ότι οι μόνοι που είχαν γλιτωσει, ήταν οι πιστοι του δικού του δόγματος.

Οι δίκες  των μελών της οργάνωσης αυτής κράτησαν 20 χρόνια (!!!) και η τελευταία έφεση εκδικάστηκε προ τριμήνου.

Δι’  απαγχονισμού εκτελέστηκαν εκτός απο τον αρχηγό και άλλα 6 μέλη της οργάνωσης.

Ο Σόκο Ασαχάρα (το πραγματικό του όνομα ήταν Τσιζούο Ματσουμότο ομως το αλλαξε για «πνευματικους λόγους») ήταν προς εκτέλεση εδώ και 15 χρόνια, όπως και άλλοι 12 συγκατηγορούμενοί του

Το σαρίν ήταν αέριο που είχαν εφεύρει η ναζί και ο αρχηγός της αίρεσης άρχισε να το παρασκευάζει το 1995, γνωστοποιώντας όμως τους σκοπούς του μόνον στον ενδότερο κυκλο μυημένων -δηλαδή χιλιάδες μέλη πίστευαν μεν στις ασυναρτησίες του, αλλά αγνοουσαν ότι επροκειτο να δολοφονηθουν άνθρωποι.

Σκοτωσαν πρώτα την οικογένεια ενός δικηγόρου που τους μήνυε, επίσης ένα μελος της οργάνωσης που ήθελε να αποχωρήσει, αλλά φαίνεται πως «ήξερε πολλά»,  και έριξαν σαρίν σε μια μικρή πόλη. Στο τελευταίο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και σοβαρά προβλήματα υγείας σε δεκάδες,  είχε συλληφθεί ένας αθώος Ιάπωνας και οι αρχές δεν είχαν καν διανοηθεί ως υπόπτους τα μέλη της οργάνωσης. Ομως στόχος στην πόλη αυτη ήταν μια συγκεκριμένη γειτονιά, όπου ζούσαν μεταξύ άλλων και δυο δικαστές που θα αποφάσιζαν εκείνες τις ημέρες για μια αστική διαφορά -ένα μεγάλο οικόπεδο που είχαν καταπατήσει οι αιρετικοί και που οι πολίτες είχαν συγκεντρώσει υπογραφές για να τους κάνουν έξωση. Η επίθεση στην σχετικά μικρή κοινότητα συνδέθηκε με τους ψυχασθενείς της Αούμ Υψιστης Αλήθειας μόνον μετά την επιθεση στο μετρό του Τόκιο, οπότε και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι….

Ο Σόκο Ασαχάρα είχε δηλώσει αθώος και δεν κατέθεσε ποτέ. Μουρμούριζε διάφορα ακατάληπτα σχόλια στο δικαστήριο τα οκτώ χρόνια της δίκης του. Οταν οι συνήγοροί του ζητησαν να κριθεί ψυχασθενής, ο Ασαχαρα αρνηθηκε να μιλήσει στους ψυχιάτρους που τον εξέταζαν, οπότε καταρριφθηκε και το τελευταίο οχυρό για την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Εκτός απο το σαρίν η οργάνωση είχε και άλλα βιολογικά όπλα στη διάθεσή της και δυο στελέχη της ηταν γιατροί

Ακόμα και σημερα πάντως, η οργάνωση, έχοντας αλλάξει το όνομά της, αφού η αρχική τέθηκε εκτος νόμου ως «τρομοκρατική οργάνωση» αριθμεί 2.000 μέλη….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here