Εκτέλεση 56 Σύρων στρατιωτικών από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα

To συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, εκτέλεσε τουλάχιστον 56 στελέχη των κυβερνητικών δυνάμεων σε αεροπορική βάση, την οποία πρόσφατα κατέλαβε στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Όπως δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «τουλάχιστον 56 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων που κρατούνταν αιχμάλωτοι από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις εκτελέστηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντούχουρ στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε

Ο ίδιος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εκτελέσεις έγιναν στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο η ΜΚΟ δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους θανάτους παρά στα τέλη της εβδομάδας αυτής. «Το επιβεβαιώσαμε το βράδυ, από αυτόπτες μάρτυρες και με τη βοήθεια φωτογραφιών που εστάλησαν, οι άνθρωποι εκτελέστηκαν», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters ο κ. Ραχμάν.

Ο «Στρατός της Κατάκτησης» κατέλαβε την αεροπορική βάση Αμπού Ντούχουρ, την τελευταία βάση της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, την 9η Σεπτεμβρίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here